screen shot 2016 02 23 at 9 19 36 pm 1

Boston Dynamics robotu artık “ters takla” atabiliyor! [Video]

Boston Dynamics tarafından geliştirilen ve insansı vücut şekillerine sahip olan Atlas robot, birçok zorlu engeli geçebildiğini ve ters takla atabildiğini gösterdi.

Ürettiği marifetli robotlarla sektörün en ünlü şirketlerinden birisi olan ve kısa süre önce Google’ın ana şirketi Alphabet tarafından SoftBank’e satılan Boston Dynamics, ağızları açık bırakan bir video yayımladı. Şirketin yayımladığı videoda insansı vücut şekillerine sahip olan Atlas robotun zıplama yetenekleri sergileniyor. İlk olarak alçak birkaç engelin üzerine zıplayan Atlas, engellerin sonuna geldiğinde arkasını dönüyor ve mükemmel bir ters takla atıyor. Kısa sürede milyonlar tarafından izleyen videoya bir göz atın:

https://www.youtube.com/watch?v=fRj34o4hN4I

Bu da Boston Dynamics tarafından internet kullanıcılarını gülümsetmek için paylaşılan bir görsel. Elbette robotun kusursuz çalıştığı söylenemez.

boston dynamics atlas backflip 3.0

Atlas’ın yanı sıra farklı robotlar üzerinde de çalışmalarını yürüten Boston Dynamics, geçtiğimiz günlerde köpek benzeri robotu SpotMini’nin yeni modelini tanıtmıştı. Koşarak yüksek hızlara ulaşabilen ve donmuş zemin üzerinde tekme darbesi alsa bile dengesini sağlayabilen bu robotun videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=kgaO45SyaO4