Bilgisayar Oynamak Faydalı mı?

Bilgisayar Oynamak Faydalı mı?

Son zamanlarda, özellikle de covid – 19 pandemisinin getirileri ile birlikte evde zaman geçirmek olağan hale gelmiştir. Evde kalındığında zaman geçirebilmek adına yapılabilecek en güzel aktivitelerden birisi de bilgisayar oyunları oynamak olacaktır.

Bilgisayar oyunları sayesinde birçok karakter değiştirebiliyoruz. Bazen takılı kalıyoruz bu oyunlara. Araba yarışlarından tutun birçok stratejik oyuna ve aksiyon oyunlarına kadar birçok seçenekte oyun bulmak mümkün. Bu yüzden kendi zevklerimize göre bir oyun bulmamız oldukça kolay bir iş. Çeşitli tarzlara sahip bu oyunların tamamı farklı keyifler almamızı sağlıyor. Özellikle son zamanların gelişmişliği ile beraber bilgisayar oyunlarında olan yazılımların oyunlar içerisinde ne kadar büyük bir kalite verdiğini hepimiz görmekteyiz. Oyun karakterlerinin gerçekçi yapıları ya da oyunların sahip olduğu etkileyici hikayeler, insanların dikkatini çekmekte olan başlıca faktörler arasında yer almakta.

Bilgisayar Oynamak Faydalı mı?

Bilgisayar Oyunlarının Faydaları

Oyun oynamak zararlı mı sorusunun birçok kişi tarafından cevabı merak edilmekte olduğu bir konu olduğunu görüyoruz. Ayrıca bu konu hakkında internette ciddi bir bilgi kirliliği bulunuyor.

Birçok bilgisayar oyunu bulunmasıyla birlikte her yaşa hitap eden oyunların bulunabilir bir hale gelmiştir. Herkesin kabul edeceği gibi bilgisayar oynarken çok fazla ekran başında, ara vermeden kalmak zararlı bir hal almaktadır. Fakat bilinçli bir şekilde eğlencenin tadını alabilmek adına belirli saatlerde dilediğiniz oyunu oynamak, zararlı bir hal almamaktadır. Ayrıca bilgisayar oyunlarının faydaları da bulunmaktadır. Çeşitli bilimsel makalelere göre, el ve göz koordinasyonu, hafıza gücü arttırmayı sağlayan oyunların çocukların gelişimlerine doğrudan katkı sağladığı görülmektedir. Ayrıca sanal dünyadaki oyunların anksiyete ya da acı kaynaklı kronik rahatsızlıkların önlenmesinde son derece etkili olduğu bilinmektedir. Çeşitli aksiyon, bulmaca gibi oyunların kısa süreli hafıza gibi birçok alanda olumlu etki yarattığı bilimsel olarak açıklanmıştır. Fakat yine de oynamanın dozunu kaçırmamakta da fayda var. Göz sağlığına ve genel vücut sağlığına zarar vermeyecek kadar oynamak oldukça önemli bir nokta. Ayrıca uzmanlar, 1 saat bilgisayar ile ilgilendikten sonra sağlık bakımından olumsuz sonuçlar alınmaması için en az 15 dakika boyunca ara verilmesi gerektiğini belirtiyor.