3 1

Bilgisayar Monitörünü Televizyona Çevirmek Nasıl Yapılır

Eski bir bilgisayar monitörünüz varsa özellikle LCD monitörler tercihimizdir, bilgisayar monitörünü tv ekranı olarak kullanmanız mümkündür. Yani bilgisayar monitörünü TV olarak kullanmak mümkün. Bu işlemi yapabilmek için profesyonel bir elektronikçi olmanıza hiç gerek yok. Basit bir şekilde LCD Monitörün üstten çıkan VGA kablosunu VGA to HDMI çeviriciye takmanız ve bu çeviriciden aldığınız HDMI kablosunu piyasadan satın alabileceğiniz HD uydu alıcıya takmanız yeterli olacak. Daha sonra televizyondan çözünürlük ayarlarını tutturabilmek için satın aldığınız HD uydu alıcının başka bir televizyona bağlanarak çözünürlük ayarlamanız gerekiyor. Maksimum 720 pixel ayarı yapıldıktan sonra bağlantılarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Şimdi sırayla ne yapacağınıza bakalım.

 

Eski Bilgisayar Monitörünü TV olarak Kullanmak

 

  1. çanak antenden aldığınız kabloyu Mini HD receiver alıcıya bağlayın
  2. Mini HD uydu alıcınızın bağlantılarını kullanma kılavuzundaki gibi yapın
  3. Çıktısını aldığınız HDMI kablosu bilgisayar monitörüne girmez, bu yüzden VGA to HDMI kablosuna bağlantı yapın.
  4. Mini uydu alıcınızdaki ekran ayarlarının maksimum 720P olarak ayarlanması frekans tutturma için gereklidir. Daha yüksek çözünürlüğe ayarlarsanız, monitöre görüntü gelmez.
  5. Mini HD alıcınızın kumandası ile ses açma kapatma kanal arama kanal çevirme fonksiyonlarını monitörünüze bakarak kolayca yapabilirsiniz.
  6. Renk ayarlarını mini HD alıcı ayarları üzerinden de yapabilirsiniz. Dilerseniz eski LCD monitörünüzün görüntü ayar tuşlarını kullanarak da istediğiniz renk- kontrast ayarlarını yapabilirsiniz.

Bilgisayar ekranını televizyona çevirme işlemi işte bu kadar basit.

 

 

TV sesini Nasıl Ayarlayacağım?

HD uydu alıcınızda 3.5 mm ses girişi vardır. Oraya bilgisayar hoparlörünü bağlayabilir ya da 2+1 ses sistemini bağımsız olarak bağlayabilirsiniz. Böylece eski LCD bilgisayar monitörü ekranında filmlerinizi stereo ses kalitesiyle izleyebilirsiniz. Bilgisayar monitörünü TV olarak kullanma nasıl yapılır konulu makalemiz bu kadar. Sorularınızı yorum kısmına yazın biz de size takıldığınız konularda yardımcı olalım.