18382 17032 3990496750 b7042e738b z l 1

Güney Kore’de Apple merkezine baskın yapıldı, Samsung ile Apple karşı karşıya geldi

iPhone X’in satışa sunulmasının hemen öncesinde Güney Kore’deki Apple merkezine baskın yapıldı. Olay, Samsung ile Apple arasında yeni bir gerginliğin yaşanmasına neden olabilir.

Samsung’un en büyük rakibi olan Apple, görünüşe göre Güney Kore hükümeti tarafından pek sevilmiyor. iPhone X’in satışa sunulmasının hemen öncesinde, Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan Apple merkezine baskın yapıldı. Merkeze giden yetkililer, Apple çalışanlarına şirketin ticari uygulamaları hakkında bazı sorular yöneltti. iPhone X’in yarın satışa sunulacak olduğu göz önünde bulundurularak, bu olayın bir anlamda “göz korkutma” hamlesi olduğu düşünülüyor.

Samsung ile Apple arasındaki çekişmeden hoşlanmayan ve iddialara göre Apple’ın ülkedeki başarısını aşağı çekmeyi hedefleyen yetkililer, Samsung yöneticilerinden rüşvet aldıkları yönündeki söylentilerle de gündeme gelmişti. Ülkenin eski başkanı Park Geun-hye rüşvet almakla suçlanmış, Samsung’un başındaki isimlerden birisi olan Lee Jae-yong ise rüşvet vermekten 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

p05d9tpp

Yerli üreticiler korunuyor

Kore Adil Ticaret Komisyonu’nun Samsung, LG gibi yerli üreticilerin çıkarlarını korumak adına yabancı şirketleri hedef aldığı da iddialar arasında yer alıyor. 2015 senesinde Apple, Güney Kore’deki akıllı telefon pazar payının yüzde 33’ünü ele geçirdiğinde bu kuruluş özel bir ekip oluşturmuş ve yabancı firmaların yerli üreticiye zarar verip vermediğinin araştırılmasını istemişti.

Apple henüz bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmadı. Şirketin açıklama yapmasıyla Samsung’un ve Apple’ın karşı karşıya geleceği düşünülüyor.