iOS 13 Beta Surumu 1

Apple, iOS 13 ve iPadOS’un İlk Kamu Betasını Piyasaya Sürüyor

Apple bugün iOS 13 ve iPadOS’un ilk kamuoyunu herkese açık beta test grubuna salıverdi ve geliştiricilere yaklaşmakta olan düşme sürümünün önündeki yazılımı test etme şansı verdi.

İlk Kamu Beta Sürümü

iOS 13’ün ilk kamu beta sürümü, geçen hafta piyasaya sürülen ikinci geliştirici beta koduna karşılık gelir. Apple başlangıçta kamu beta Temmuz ayında olacağını söyledi, ancak görünüşe göre birkaç gün erken yayınlamaya karar vermiştir. Apple’ın genel beta testi web sitesi hala kapalı olduğundan, genel beta test kullanıcıları bu kadar yazılımı kuramayacak.

iOS 13 Beta

Apple’ın beta test programına kaydolmuş olan beta test cihazları, uygun sertifikayı bir iOS aygıtına kurduktan sonra, kablosuz olarak iOS 13 beta güncellemesini alır.

Beta test programına katılmak isteyenler, Apple’ın beta test web sitesine kaydolabilir, bu da kullanıcıların iOS, macOS ve tvOS betalarına erişmelerini sağlar. Bir beta yüklemeden önce, tam olarak şifrelenmiş bir iTunes yedeklemesi veya bir iCloud yedeklemesi oluşturduğunuzdan emin olun. iOS 13’ü ikincil bir cihaza kurmak en iyisidir, çünkü beta yazılımı her zaman stabil değildir ve hataları içerebilir.

iOS 13, iPhone ve iPad’de çalışan iOS işletim sistemine yönelik büyük bir güncellemedir, ancak bu yıl, iPad’de çalışan iOS 13’ün sürümü olan iOS 13 ve iPadOS, ayrıldıkları için ayrı indirmelerdir. iPadOS, iOS 13 ile hemen hemen her şekilde aynıdır, ancak yeni çoklu görev yetenekleri gibi bazı iPad’e özgü özellikler de vardır. Çoğunlukla, iki işletim sistemi aynı özellikleri paylaşır.

iOS 13 Yenilikleri

iOS 13, uzun bir yeni özellik listesi sunar. Karanlık Mod, işletim sisteminin tüm görünümünü değiştirerek, aydınlıktan karanlığa kaydırırken, elden geçirilmiş bir fotoğraflar uygulaması, yeni günler, aylar ve yıllar görüntüleme seçenekleriyle anılarınızı yeniden yaşamanızı kolaylaştırır.

Fotoğrafları daha önce hiç olmadığı kadar düzenlemeyi kolaylaştıran yeni bir fotoğraf düzenleme arayüzü var. Ayrıca, üzerinde çalışılacak yeni araçlar ve yerleşik filtrelerin yoğunluğunu düzenleme seçenekleri de var.

Videoyu doğrudan Fotoğraflar uygulamasında düzenleyebilirsiniz ve en yeni iPhone’larda, yeni bir High-Key Mono ışık efekti ve Portre Işıklandırma efektlerinin yoğunluğunu ayarlama seçeneği bulunmaktadır.