iOS 13 Guncellemesi 1

Büyük iOS 13 Güncellemesinde Bilmeniz Gereken Özellikler

Çok sayıda spekülasyon ve söylentinin ardından, nihayet, teknoloji devi Apple, iOS 13 geliştiricileri için tamamen yeni iOS 13’ü ve ilk betayı sundu. Dolayısıyla, şimdi teknolojinin yeni başlatılan iOS 13 güncellemesi temel özelliklerini resmen biliyoruz. İOS 13’ün yeni özelliklerinin sunumundan sonra, geliştiricilerin yeni iPhone’un yanına gelmesi beklenen iOS 13’ün son sürümünü şekillendirmeleri için bu ilk beta üzerinde çalışmaya başlama zamanı geldi.

iOS 13 Güncellemesi

Memoji Çıkartmaları

Memoji bölümünde, artık iMessage ve diğer anlık mesajlaşma uygulamalarında otomatik olarak Etiketler’e dönüştürülebilecek yeni özellikler de bulunmaktadır. Tamamen yeni Memoji Etiketler ile sadece kendi çıkartma paketimizi oluşturabiliriz ve bu uygulamalar aracılığıyla göndermek istediğimiz her emoji için her zaman elimizde bir kaynak bulunur.

Karanlık Mod

Karanlık mod, iOS ve Android için en çok beklenen özelliklerden biridir, çünkü bu işlev tüm kullanıcı arabirimini karartmanıza izin veren ayarlar menüsünden etkinleştirilebilir, bu artık OLED ekranlarından tam olarak yararlanabileceğiniz anlamına gelir. Ve yalnızca Karanlık Mod aynı zamanda çok fazla enerji tasarrufu yapmanıza izin vermeyeceği gibi, cihazı gece veya düşük ışık koşullarında kullanırken görsel durgunluktan da kaçınabilirsiniz. Dahası, tamamen yeni olan Karanlık Mod, müzik çalar ve posta uygulaması da dahil olmak üzere tüm uygulamaları etkiler.

iPadOS

iOS 13 Güncellemesi ile birlikte, teknoloji devi Apple da iPad’ler için işletim sisteminin ayrı bir versiyonunu duyurdu. Bu, şirketin tabletlerinin artık çoklu görevlerin daha fazla işlevini, bölünmüş ekran işlevini, dock’taki büyük değişiklikleri ve temel olarak teknoloji devi Apple ile yolları ayırdığı daha geniş bir ekrana daha iyi adapte edilmiş bağımsız işlevlere sahip olacağı anlamına geliyor.

Yeni CarPlay

Tanınmış CarPlay ayrıca Waze ve Pandora gibi uygulamaların entegrasyonuyla bazı önemli özelliklere de sahip. Dahası, Siri’ye teşekkür etmeliyiz, çünkü artık ekrana dokunmadan araba ile etkileşim kurabiliyoruz.