Apple, bir telefonun daha mezarını kazdı, gelecek güncelleme ile o telefon ölüyor!

Apple’ın daha önceden bazı iPhone modelleri için desteğini kestiğini zaten biliyoruz. Gelmesi beklenen iOs 12 güncellemesiyle beraber Apple, birkaç cihazdan daha desteğini kesecek. İşte desteğini kesecek o cihazlar hakkında tüm detaylar…

Apple‘ın bu sefer kötü haberi iPhone 5S kullanıcıları için geliyor. Apple her ne kadar resmi bir açıklama yapmamış olsa bile, yakın kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda şirketin iPhone 5S için yakında desteğini keseceği ifade ediliyor. Apple’ın geçtiğimiz yıllarda tanıttığı iPhone 3G cihazı ilk günlerde çok beğenilmiş ve yoğun ilgi odağı olmuştu. Ancak zaman içerisinde bu akıllı telefonun yeni uygulamaları desteklemediği veya çalıştırmadığını gördük.

Tüm bu güzel günlerden sonra çıkan iPhone 4 modelleri tasarım değişikliğiyle çok farklı düşünceleri kullanıcılarına yaşatmıştı. Ancak zaman içerisinde bu modelinde kullanıcıları artık tatmin etmediği ve yeni uygulamaları desteklemediğini gördük. Son olarak tam anlamıyla tasarımı kökünden değiştiren Apple iPhone 5C modeli resmen yeni bir akımı başlatmıştı. Şık tasarımıyla herkesin baştacı olan akıllı telefonda geçtiğimiz dönemlerde artık kullanıcıyı doyuramadığı gerçeğini yansıtmıştı.

Apple Desteğini Bitiriyor!

Apple, ise gelmesi beklenen iOS 12 güncellemesiyle iPhone 5 modeli için desteğini kesecek gibi duruyor. Yazımızın başında dediğimiz gibi bu desteği keseceğini söylemeyen Apple’ın böyle bir hamle yapması zaten beklenen bir durum. Ancak kullanıcıların yeni iPhone modellerine teşvik etmesi için yapabileceği başka bir durum yok.