apple watch 1

Apple Akıllı Saat Pazarında Tahtını Koruyor!

Son dönemlerde ortaya çıkan akıllı bileklik ve akıllı saat modeli satışlarında oldukça ilgi görülmektedir. Çinli şirketler, telefon konusunda kendini göstermenin ardından akıllı saat ve akıllı bilekliklerde de kendini belli etmeye başladı. Çinli markalar akıllı bileklik konusunda büyük adımlar attı. Ancak akıllı saat konusunda biraz geride olabilirler.

Bıraktığımız günlerde bir araştırma şirketi tarafından 2018 yılına ait son çeyrek raporlar yayınlandı. Yayınlanan rapora göre Apple akıllı saat konusunda pazarda hala tahtını korumaya devam ediyor.

752x395 appledan akilli saat rekoru 1518031718882

Strategy Analytics’in adında yabancı firmanın yapmış olduğu araştırmalar sonucunu ve pazarda olan ilerlemeleri rapor şeklinde sundu. Apple, 2017 yılında olan satışların aynı dönemine tekrar bakılacak olursa %18 oranında bir artış yaşandığını söyleyebiliriz. Bu artış 9,2 milyon adet satış gerçekleştirdi. Bu satışlar sonucu da saat konusunda tahtını koruyarak diğer şirketleri geride bıraktı.

Apple son dönemlerde telefon konusunda satışlarında düşüş yaşasa da akıllı saat konusunda kendini belli etti. Apple saatler konusunda hızla yükselirken, ikinci sırada ise FitBit saatler yerini alıyor. FitBit ise 2018 yılında toplam satış olarak 5,5 milyon satış gerçekleştirdi.