lg katlanir ekran

Apple 2020 Modellerinde LG’nin Katlanır Ekran Panellerini Kullanacak!

Rakiplerinin katlanır ekran üzerine çalışması üzerine Apple’da bu konuda geri kalmamak için çalışmalara başladı. 2020 yılı içinde çıkaracağı İphone serisin de kullanmayı planladığı katlanır ekran teknolojisi için LG Display ile anlaştı.

Apple’ın bir kaç hafta önce yapmış olduğu lansman ile tanıtmış olduğu iphone X ile bir tasarım değişikliğine gittiği net bir şekilde anlaşılıyordu. Ancak bu tasarım değişikliği diğer rakiplerinin karşısında geride kalmamak için devam edilmesi gereken bir durum olduğundan Apple’ın yeni modellerinde de çağı yakalamasını gerektiriyor.

Bu konuda da Apple, LG ile anlaşarak katlanır ekran teknolojisi üzerinde çalışarak 2020 yılında çıkaracağı modellerde esnek devre kartları ve diğer parçalarının tasarım ve üretim aşamasında LG Innotek ile çalışmaya başladı. Yaklaşık 3 ay önce LG esnek ekran prototipi iki-üç ay önce tamamlandığı yönündeydi.

Apple Neden Bu Kararı Aldı?

Apple’ın OLED panellerini 2018 sonuna kadar Samsung taraşından üzerilmesi konusunda iki marka anlaşmaya varmıştı. Ancak 2019’da bu işi Apple’ın LG’ye verecek olmasının en büyük nedenlerinden biri yeni tasarımın Samsung tarafından sızdırılmasını engellemek ve LG‘nin Kore’nin Paju, Gyeonggi Bölgesin de yeni bir fabrika kurarak; üretime başlayacak olması.