app store 1

App Store’dan Para iadesi Nasıl Alınır?

App Store’dan bir para iadesi alma durumunuz varsa ve bu işlemin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız; size iyi bir haberimiz var Apple, geçtiğimiz yıllarda App Store’dan yanlışlıkla satın alınanlar için para iadesi sistemini hayata soktu.

Bu sistem ile birlikte kullanıcılar yanlışlıkla satın aldıkları veya beğenmedikleri uygulamalar için gereki açıklamaları yaparak ödedikleri ücretleri geri alabiliyor. Böylelikle App Store üzerinden uygulama içi satın alma işlemi yapıp ailesini zora sokan cocukların velileri için bir kurtarıcı oldu.

App Store’dan para iadesi almanız için yapmanız gerekenler neler? Bu haberimizde App Store’dan yanlışlıkla satın alınan veya beğenmediğiniz uygulamalar için ödenmiş olan ücretleri nasıl geri alabileceğinizi aktaracağız.

App Store para iadesi alma işlemi nasıl yapılır?

1- Öncelikle Buraya tıklayarak “Apple Sorun Bildir” sayfasına ulaşın.

2- İadesini talep ettiğiniz uygulamayı hangi Apple Kimliğiniz ile satın aldıysanız onunla  giriş yapın.

3- Giriş yaptıktan sonra, son 60 gün içinde satın aldığınız tüm uygulama, oyun, film, müzik ve kitaplar liste halinde karşınıza gelecek.

4- Para iadesi için başvurmak istediğiniz uygulama veya içeriklerin bölümünde bulunan  “Sorun Bildir” bölümüne tıklayın.

5- Sorun bildire tıkladığınızda karşınıza gelen “Sorun Seç” bölümünden sorununuza uygun olan seçeneği tercih edin.

app store para iadesi 1

6- Seçminizi yaptıktan sonra “Bu sorunu açıklayın” bölümüne bir İngilizce açıklama yazın. Bu alana basitçe “I didn’t want to buy this application. I want refund.” yazabilirsiniz.

app store para iadesi 2

7- Açıklamanız dikkate alınarak uygulama için ödemiş olduğunuz ücret, satın alım işlemini gerçekleştirmiş olduğunuz kredi kartına 10 gün içinde iade ediyor.