Xiaomi Mi 9 antutu 1

AnTuTu, Şubat ayının en iyi performanslı telefonunu duyurdu!

Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga setiyle AnTuTu testinde yeni lider Xiaomi Mi 9 oluyor. Yeni lider hakkında detaylar…

Akıllı telefonlara yönelik yapılan benchmart araçlarından birisi de AnTuTu oluyor. Bu test sonuçlarında yer alan veriler ile her ay düzenli olarak en performanslı cihazlar listesi tekrar ediliyor. Bu listede ise Android versiyonu 2019 yılı Şubat ayı yenilendi. Yeni bir liderimiz var.

Snapdragon 855 hakkında

Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 855 yonga seti ile birlikte gelen cihazların listeye dahil edilmesiyle değişimler başladı. Bunun en iyi örneğini Snapdragon 855’li Xiaomi Mi 9 modelinin zirveyi ele geçirmesiyle görüyoruz. 371.849 puan alan Mi 9, Nubia Red Magic Mars’ı geride bırakmayı başarmış. Nubia Red Magic Mars, Snapdragon 845 ile gelmesine rağmen oyuncu odaklı geliştirildiği için özel bir soğutma çözümü bulunduruyordu. Bu soğutma çözümüyle beraber uzun süre listenin tepesindeki yerini korudu.

Xiaomi Mi 9

Listenin ikinciliği 353.469 puan ile yine Snapdragon 855 yonga setli bir başka cihaz olan Lenovo Z5 Pro GT’ye ait. Üçüncülük ise eski lider Red Magic Mars’ın elinde. Bu noktadan sonra Kirin 980 yonga setinden gücünü alan Huawei ve alt markası Honor’a ait modeller bizleri karşılıyor. Sırasıyla Huawei Mate 20 dördüncü, Honor View 20 beşinci, Huawei Mate 20 X altıncı, Honor Magic 2 ise yedinci sırada.