Androidin ‘Guncellemeleri Kontrol Et Tusu Gercekten Calisiyor

Android’in ‘Güncellemeleri Kontrol Et’ Tuşu “Gerçekten Çalışıyor”

Android kullanıyorsanız eğer, Android’in yeni bir sürümünün cihazınıza gelmesini beklemek gerçekten çok zor bir durum. “Güncellemeyi kontrol et” tuşu cihazınızda artık en fazla kullanılan bir özellik haline geliyor. Şimdiye kadar bu özelliğin bir şeye yaramadığını düşünüyorsanız eğer, artık bu düşünceniz değişecek.

Google’ın Elliot Hughes’a göre, Google Play Services’in son sürümü cihazınızda bulunduğu andan itibaren “güncellemeleri kontrol et” düğmesine basarak mevcut olan güncellemeleri görebileceksiniz. Kısacası, artık güncellemelere bu kısımdan sahip olacaksınız.

Bunun asıl sebebi ise, Google’ın bu tuşu artık “kullanıcı tarafın atanan” bir başlatıcı olarak uygulandığından yüzde bir ile yüzde 25 arasında katılım gruplarının önüne geçmesine izin verildiğini ifade ediyor.

Tabii ki, belirtmemiz gereken bazı durumlar bulunuyor. Yeni başlıyorsanız eğer, güncellemeyi almak için Google Play Hizmetlerinin en son sürümüne ihtiyacınız gerekiyor ve beraberinde Google Play Services’in yeni bir sürüme güncellemesi gerekebilir. Ayrıca Pixel ve Pixel XL Nexus cihazları gibi Google tarafından üretilen cihazlar için de geçerli olduğu söylenebilir.

Ayrıca, Google tarafınca sunulan ve Android’in çalıştığı Android One cihazları içinde geçerli bir durum olduğu ifade edildi.

Eski Google Nexus Player’da “güncellemeleri kontrol et” düğmesine basarak test ettiğimiz sırada Android TV’nin en yeni ve en güzel sürümünü kontrol edebileceğimiz bir Android 8.0 Oreo güncellemesi göründü.