Android Phone 1

Android’de Format Nasıl Atılır!

Bir çok kişi ya telefonunu değiştirmek, satmak veya telefonu ilk haline getirmek isteyebiliyor. Şayet böyle bir durumunuz var ise size bu bir rehber olarak yardımcı olacaktır.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda format atmak istemenin bir kaç sebebi olabilir. Değiştirmek veya satmak için telefonu sıfırlama ihtiyacı ortaya çıkabiliyor. Dolayısı ile telefonunuz da yer alan bilgilerin başka birilerine geçmemesi için telefon sıfırlama işlemini yapmalısınız.

Başka bir neden ise zamanla eklenip kaldırılan uygulamalar nedeni ile  yavaşlayan veya sorun çıkaran telefonları daha iyi duruma getirmek istenebilir. Bu işleminin en kolay yolu, telefonun ayarlar bölümünde yer alıyor.

Android telefon sıfırlama nasıl yapılır?

Her şeyden önce bu işlemin geri dönüşünün olmadığını belirtelim. Fotoğraflarınız, müzikleriniz, videolarınız gibi dosyalarınızı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden telefonunuzu yedeklemeyi unutmamalısınız.

Herşey tamamsa Başlayalım.

Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin. Oradan Genel Yönetim veya Sıfırla seçeneğinin yer aldığı alana ulaşın. Karşınıza çıkan ekranda 3 farklı sıfırlama seçeneğinin olduğunu göreceksiniz. Açıklamaları okuyarak neyi ne kadar sıfırlayacağını görebilirsiniz.

android format atma

Bu bölümde, telefon sıfırlama işleminin yapılmasından sonra hangi hesapların silineceğini gösteren bir liste göreceksiniz. şayet bu listede yedeklerini almadığınız şey var ise tekrar yedekleme yapabilirsiniz.

Alt kısımda bulunan Sıfırla tuşuna bastığınızda, telefonunuzda bir PIN, şifre veya desen varsa sizden son kez onu girmenizi isteyecek. Ardından,  telefonunuz ilk aldığınız haline dönmek üzere bir süre işlem yapacak.

Bu kadar basit olan Android format atma yada telefon sıfırlama işlemi sırasında bir süre bekledikten sonra kendine gelecek. Ayarlar bölümü cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. Ancak mantık aynı şekilde çalışmaya yöneliktir. Sıfırlama işlemini kolayca bulmak isterseniz; “arama” kısmına “sıfırla” yazarak ta, kolaylıkla aradığınızı bulabilirsiniz.