nokia 2
nokia 2

Android Oreo, Nokia 2 performansını düşürecek!

Başlangıç seviyesinde olan Nokia 2 modeli Android Nougat 7.1.1 ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise cihazın Android 8 Oreo güncellemesini alacağı ve performansı etkileyeceği iddia edildi.

Nokia 2 ismindeki yeni akıllı telefonun başlangıç seviyesinde uygun bir fiyata sahip 2 yıl önce piyasaya çıkmış bir model olarak biliyoruz. Telefonun özelliklerinde ise 1 GB RAM ve 8GB hafızası bulunuyor. Gücünü ise Snapdragon 212‘den alan telefon Android Nougat sistemine sahip olacak.

Güncelleme ile cihazın performansı değişecek!

Nokia 2 modeli tanıtıldığında Google’ın düşük donanımlı akıllı telefonlar için geliştirdiği Android Go işletim sistemi tam olarak yayılmıştı. Cihaz Android Go ile daha optimize olarak çalışabilirdi. Kullanıcılar da bu yönde isteklerini belirttiler ama HMD Global yöneticisi yaptığı açıklamayla normal Android sürümüne sahip cihazın Go versiyonuna çevrilemeyeceğini söyledi.

Nokia, Google ve Qualcomm ile ortaklaşa çalışarak Oreo güncellemesini hazırlamış. Ancak güncelleme cihaza bazı performans sorunları yaşatıyor. Juho Sarvikas isimli yönetici, kullanıcıların önünde iki seçenek olduğunu belirtti. Kullanıcılar ya Nougat sürümünde kalıp daha iyi arayüz performansını seçecekler ya da Oreo güncellemesini yaparak yeni özelliklerden faydalanacaklar.

Oreo sürümünün getirdiği fazladan sistem yükü görünen o ki Nokia 2’yi etkilemiş. Kullanıcılar bu iki seçenek arasında karar vermek zorunda kalacak. Güncellemenin yakın bir tarihte Nokia web sitesi üzerinden paylaşılması bekleniyor.