Amazon Spark 1

Amazon Spark Kapandı! Amazon Sessizce Alışveriş Sosyal Ağını Kapattı

Amazon, sosyal ağ platformunu kapattı. Amazon, Spark’ın Temmuz 2017’de sosyal medya oynatımı olarak piyasaya sürülmesinden bu yana iki yıldan kısa bir süre önce kapandı. Spark, ürünler ve satın almalarla ilgili görseller, hikayeler ve fikirler yayınlayan kullanıcılara odaklandı ve başlangıçta yalnızca Amazon Prime üyeleri için açıldı. Diğer kullanıcılar daha sonra gülümsemeler ve yorumlar ile tepki verdiler.

Amazon Spark Neden Kapandı?

Şimdi Instagram alışverişi gibi, Spark kullanıcıları da Amazon’daki mevcut gönderilerindeki ürünleri etiketleyerek etiketlerini kullanarak başkalarının bu ürünleri satın almalarını sağlayabilir.

Amazon

Amazon, “Ev dekoru için ilham almak veya en iyi uzun mesafe koşu ayakkabısı için tavsiye almak isteyince, Spark, beğendiklerinden hoşlanan bir topluluğun hikayelerini ve fikirlerini keşfetmeyi ve alışveriş yapmayı kolaylaştırır,” dedi.

Şirket, Prime üyelerine 2017 yılında hizmet vermeye başladı. Müşterilerden, özellikteki bölümle ilgili bir dizi ilgi alanı seçmelerini istedi ve ardından bu ilgi alanlarıyla ilgili olan kullanıcıların yayınlarını size gösterecektir. Hizmet, Instagram ve Pinterest gibi sosyal ağları kullanarak etkileyicileri çoğaltmak için tasarlanmıştı.

TechCrunch, sitenin diğer sosyal ağlara kıyasla “çok işlemsel” olduğunu belirtti ve asla gerçekten kalkmadı. Özelliğin sayfası artık Amazon’da ve uygulamasında değil ve URL’si artık bazı kullanıcılar için “#FoundItOnAmazon” ya da “Son görüntülenen öğeleriniz ve öne çıkan önerileri” ne yönlendiriyor. TechCrunch daha önce bildirildiği üzere Spark, Amazon uygulamasından da kayboldu. Amazon, yorum yapma isteğine hemen yanıt vermedi.

Amazon, tamamen sosyal beslemeye yönelik ürün keşfinden vazgeçmişe benzemiyor. TechCrunch, Amazon’un Spark’dan öğrendiklerini ve İlginç Bulgular adlı başka bir özelliğin #FoundItOnAmazon’a dahil edildiğini, ancak bu özelliğin temel olarak ev dekoruna odaklandığını belirtiyor.