Batarya seresi uzatma

Akıllı Telefon Şarj Bitme Süresi Nasıl Arttırılır?

Akıllı telefonlarımız hayatımızın odağında yer almaya başladığından bu yana cihazlarımız ile yapabildiğimiz işlemlerin de sayısıda bir hayli arttı. Bu durumda akıllı telefonlarda ki şarj süreleri kimseye yetmez oldu. Şimdi akıllı telefon şarj süresini uzatma için neler yapabileceğimize bakacağız.

Batarya ömrü uzatmak İçin Yapılabilecekler 

Güç tasarrufu modları

Akıllı telefonlar, içerisinde güç tasarrufu sağlayacak ayarlara sahiptir. Telefonunuzun ayarlar kısmında bulabileceğiniz güç tasarrufu modları ile bu güç tasarrufu sağlayan modları kullanabilirsiniz. Güç tasarrufu modunu kullanarak, telefonunuzun ayarlarını otomatik olarak en ideal seviyede ayarlamasını sağlayabilirsiniz.

Arka planda çalışan uygulamalar

Telefonunuzu, kullanmadığınız zamanlarda dahi arka planda bazı uygulamaları çalışmakta. Bu şekilde çalışan uygulamaları kapatarak akıllı telefon şarj süresini uzatabilirsiniz. Android telefonlarda uygulamaları kendiniz kapatabilirsiniz. Ayrıca Optimize uygulamarını kullanarakda bu uygulamaların arka planda güç harcamasını engelleyebilirsiniz.

Ekran parlaklığı

Akıllı telefonların, bataryalarını en fazla kullanan parçalardan birisi de ekranlardır. Dolayısı ile en çok kullandığımız ekranların parlaklığını kısılması akıllı telefon şarj süresini uzatmak için en ideal yollardan biridir.

Bağlantı özellikleri, konum ayarları

Wi-Fi bağlantısının, Wi-Fi olmayan bölgelerde kapatmak, konum bilgisini kullanan uygulamalardan gereksiz olanları kapatmak en dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir.

Bu işlemleri yapmak batarya ömrünüzün daha uzun süre olmasına yardımcı olacaktır.