akıllı telefon
akıllı telefon

2018 Yılında Hangi Şirket Ne Kadar Akıllı Telefon Satışı Gerçekleştirdi?

Geçtiğimiz sene yani 2018 yılına ait akıllı telefon satışları konusunda Canalys hangi şirketin ne kadar telefon sattığının açıkladı. Genel olarak toplama bakılacak olursa satışlarda düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. Özellikle Samsung ve Apple’da telefonlarda düşüş yaşanan şirketler arasında gösterildi. Akıllı telefon pazarı için 2018 yılı oldukça yenilikçi bir yıl olduğunu dile getirebiliriz.

Buna örnek olarak yenilikler arasında depolama ve RAM alan kapasitesi tanıtımı olan her modelde daha da artış gösterdi. Hatta üreticiler 5G teknolojisi için çalışmalarını daha aktif duruma getirdiler. Kalın çerçeveli olan telefonlar gitti yerine çentikli telefonlar daha sonra ise tamamen çerçevesiz telefonlar yerini almış oldu.

akıllı telefon
akıllı telefon

Güney Koreli teknoloji devi olan Samsung şirketi, geçen sene olduğu gibi bu sene de satışları konusunda öne çıktı. Akıllı telefon kapsamında en çok satışı olan marka olarak yerini korudu.

Satış rakamlarından bahsedecek olursak 2017 yılında 1 milyar 455 milyon telefon satışı yapıldı. Ancak 2018 verilerine baktığımız zaman bu satış oranı %4,6 azalarak 1 miyar 388 milyon oldu. Samsung ve Apple telefon satışlarında düşüş yaşarken Huawei, Xiaomi ve Oppo telefon satışında olan sayıyı daha da arttırdı.