SpotMini

‘Yıkılmayan’ robot köpek SpotMini satışa sunuluyor

Boston Dynamics’in tanınmasını sağlayan robotlardan birisi olan SpotMini, şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yakın bir tarihte satışa sunulabilir. Becerikli robot köpeğin satış fiyatı henüz net olarak bilinmiyor.

Tekmelenmesi, itilmesi ve diğer şiddet içerikli eylemlere maruz kalmasıyla ün kazanan SpotMini, Boston Dynamics’in yaptığı açıklamaya göre yakın bir tarihte satışa sunuluyor. Buz tutmuş zeminde bile ayakta kalabilen, başarılı bir şekilde dengesini sağlayarak engelli arazilerin kolayca üstesinden gelebilen ve defalarca itilmesine rağmen kapıları açabilen robot köpek, Boston Dynamics’in paylaştığı bilgilere göre güvenlik başta olmak üzere  birçok amaçla kullanılabilir. Şirket, kameralı sistemi ve mükemmel dengesiyle bu robot köpeğin özellikle inşaat alanlarını veya diğer önemli noktaları güvende tutabileceğini dile getirdi. Bunun yanı sıra belirli donanımsal ve yazılımsal eklemelerle robot köpeğin yapabileceklerinin kapasitesi de artıyor.

https://youtu.be/tf7IEVTDjng

Şirket, şu an elinde 10 adet robot prototipinin bulunduğunu ve bir başka şirketle yapılan anlaşma kapsamında sene sonuna kadar 100 adet robotun üretileceğini duyurdu. 2019 senesinde satışa sunulacak robot köpeğin fiyatı ise henüz bilinmiyor.