Xiaomi Riva 1

Xiaomi Riva Android Nougat 7.1.2 Sürümüyle Geliyor

Mi Mix serileriyle gündemde olan Xiaomi, yeni bir telefon üzerinde daha çalışmalarına başladı. Xiaomi Riva adı ile geleceği iddia edilen telefonun GeekBench üzerinde de performans testleri ortaya çıktı. Peki Xiaomi Riva nasıl bir akıllı telefon modeli olacak? İşte detaylar.

Xiaomi, son dönemde Android sürümlerine daha fazla önem vermeye başladı. Mi Mix modellerinde olduğu gibi sürekli güncellemeler yayınlayan akıllı telefon devinin yeni akıllı telefonlarında da genelde son seri Android işletim sistemi kullanılıyor. Bu duruma en büyük örneklerden birisi ise Xiaomi Riva akıllı telefonları olacak. Henüz marka tarafından adı pek anılmamış olsa da Xiaomi Riva akıllı telefonlarının şimdiden ilgi odağı olacak detayları da GeekBench üzerinde görüntülendi. Akıllı telefonların özelliklerine geçelim.

Xiaomi Riva Belli Olan Tüm Detaylar

Adından da anlaşılacağı gibi yeni bir seri olması beklenen Riva akıllı telefonlarının, Android’in en son serileriyle satışa çıkacağı belirtiliyor. Xiaomi Riva test sonuçlarına bakılacak olursa Android Nougat 7.1.2 sürümüyle beraber gelecek. Model adı olarak Riva gözüken serinin yeni bir model olacak olması diğer özelliklerinin de epey bir incelenmesine neden oldu.

Xiaomi Riva

Yayınlanan performans testlerine göre yeni seri akıllı telefonlarının içerisinde Qualcomm tabanlı bir işlemci kullanılacak. Fakat işlemcinin hızı için belirtilen değer 1.40 GHz seviyelerinde. Bu da Snapdragon 400 serisi işlemcilerini işaret ediyor. Son tanıtılan Snapdragon 450 serisinin hızının 1.80 GHz olduğunu düşünecek olursak muhtemelen bu seride Snapdragon 435 serisi işlemcileri kullanılacak.

Giriş ile orta seviye akıllı telefonlar arasında yer alması beklenen modelin RAM değerinin ise 3 GB olduğu görülüyor. Bu detaylarıyla beraber öne çıkan Xiaomi Riva modelinin ne zaman doğrulanacağı konusunda ise bir açıklama bulunmamakta. Şimdilik sadece GeekBench dışında bir açıklama ya da bir doğrulaması bulunmayan serinin gelmesi durumunda Xiaomi, iyiden iyiye akıllı telefonlarını zenginleştirmiş olacak. Üstelik bu kez yeni serinin biraz daha makul fiyatlara sahip olması bekleniyor. Detayları Xiaomi tarafından verilen bilgilerle netleştirmemiz mümkün olacak.