Xiaomi Redmi Note 9 Pro Özellikleri

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Özellikleri

Redmi Note 9 Pro, tasarım anlamında gayet şık bir telefon olmuş. Arka yüzey bölmeli bir tasarıma sahip. Arka tarafın üst kısmı düz renkle kaplanırken, alt kısımda işlemeli bir desen tercih edilmiş. Aurora tasarım anlayışının aynen devam edildiği telefonda, arka yüzey tamamen cam malzemeye sahip ve Gorilla Glass 5 koruma mevcut. Öte yandan telefonun kenarlarının plastik çerçeveyle kapı durumda olduğunu da belirtmek gerek.

Redmi Note 9 Pro Ekran ve Donanım Özellikleri

Ekran büyüklüğü 6,67 inç olurken, çözünürlük de 1080×2400 piksel olarak yer alıyor. Bu çözünürlük orta menzilli telefonlar arasında oldukça kullanılan bir oran. Buna bağlı olarak da 395 ppi piksel yoğunluğu bulunuyor ve panel IPS LCD şeklinde.

Redmi Note 9 Pro, güncel olarak Android 10 işletim sistemiyle birlikte geliyor ve MIUI 11 ara yüzünü barındırıyor. Telefondaki işlemci de yenilenmiş. Redmi Note 8 Pro’nun işlemcisi MediaTek Helio G90T idi. Ancak Redmi Note 9 Pro’da tercih Qualcomm’dan yana kullanılmış ve Snapdragon 720G işlemciye yer verilmiş.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Özellikleri

Snapdragon 720G, 8 çekirdeğe sahip bir işlemci. 2 tane 2.3 GHz frekansında çalışan ana çekirdeğe ek olarak, 1.8 GHz frekanslı Kryo 465 Silver çekirdekleri de verimlilik konusunda yardımcı oluyor. 6 GB RAM ve 64 GB depolama kapasitesi olarak telefon güzel bir kombinasyon sunuyor. Ek olarak bu telefonu 128 GB kapasite ile de piyasada bulmak mümkün.

Redmi Note 9 Pro’da ana kameramız 64 MP şeklinde karşımıza çıkıyor. Telefonda bulunan geniş açılı kamera, 8 MP ve f/2.2 diyaframla geliyor. Bu kamera ile 119 derecelik geniş açılı fotoğraflar çekiyorken, derinlik sensörü fiziksel olarak yine 2 MP olarak kamera kombinasyonuyla karşımıza çıkıyor. Son kamera ise makro çekimler için 5 MP şeklinde yer alıyor. Ön kamerada ise önemli değişiklik negatif şekilde olmuş. Note 8 Pro’da 20 MP’lik bir ön kamera varken, Redmi Note 9 Pro’da ön kamera 16 MP şeklinde tüketiciye sunulmuş. Ayrıca diyafram açıklığı da f/2.5’e gerilemiş halde.

Xiaomi, Redmi Note 9 Pro ile birlikte telefon listesine fiyat/performans açısından gayet ideal bir telefon daha ekliyor.