Xiaomi GoPro 1

Xiaomi, GoPro’yu Satın Alabilir

Çinin en büyük teknoloji firmalarından biri olan Xiaomi, aksiyon kamera konusunda popüler olan GoPro’yu satın almanın planlarını yapmaya başladı.

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi’nin gerekli çalışmaları tamamladığı ve ilk fiyat teklifini yapmaya hazırlandığı GoPro ile süregelen yükselişinde bir dönüm noktası yaratmasını amaçlıyor.

Dünyanın büyük akıllı telefon üreticileri arasında yerini alan Xiaomi’nin inovasyon kattığı ürünler ile gelecek planları yaptığı öne sürüldü.

GoPro’nun 2014 yılında yakaladığı başarı ile şimdiye kadar ki en yüksek seviyesine ulaşan marka, 2017 yılını yaklaşık olarak 180 milyon dolarlık zararla kapatmasına karşı, elde etmiş olduğu konumun değerinin yaklaşık 800-900 milyon dolar seviyesinde olduğu düşünülüyor.

GoPro’nun Xiaomi’nin satın alınması ile büyük yatırımlar almasının da önünü açmış olabilir.

Xiaomi’nin GoPro’yu satın almasının önünde bazı engeller bulunuyor.  Özellikle ABD ile Çin arasında bulunan ticaret krizinin devam etmesi bu satın alımın önünde bir engel olarak gözüküyor.

GoPro’nun bu teklife nasıl yaklaşacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor ancak,  risk alarak bu satış teklifine olumsuz diyebilir. Ancak zarar eden bir firma olan GoPro’nun bu teklifi olumlu olarak değerlendirmesinin çok olası olduğunu söylemek mümkün.