Xbox Series X özellikleri
Xbox Series X özellikleri

Xbox Series X özellikleri neler?

Pek çok kullanıcı tarafından merakla beklenen Xbox Series X, geçtiğimiz aylarda bir etkinlik ile duyurulmuştu. Kaliteli özellikleri ile oldukça ön plana çıkan konsol, sağladığı avantajlar ile de kendinden bahsettiriyor. PlayStation 5 ile aynı fiyata sahip olacak konsol hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar var.

Xbox Series X konsolunun özellikleri

Xbox Series X güçlü yapısı ile oyuncuları karşılıyor olacak. 3.8 GHz hızında Zen 2 mimarili işlemciye sahip model, 8 çekirdek içeriyor. 12 TFLOPs gücünde ekran kartı ile oyunları yüksek kalitede rahat bir şekilde oynatacak konsol, 1.825 GHz hızında RDNA 2 mimarisine sahip. İçerisinde yer alan 16 GB GDDR6 belleği ile kullanıcıları kendine çeken oyun konsolu 1 TB NVME SSD’ye sahip. Bu da oyunların hızlı bir şekilde yüklenmesi demek.

4K oyun performansı ile oyuncuları karşılayacak olan Xbox Series X, 120 FPS’e kadar destek sağlıyor. 8K’ya kadar genişletilebilir HDR görüntüsü ile de oynanabiliyor. Bu sayede kalite bozulmuyor, yüksek performans alınabiliyor. AMD FreeSync özelliği ile de ekran yırtılması sorunu tarihe karışıyor.

Xbox Series X özellikleri neler
Xbox Series X özellikleri neler?

Xbox Series X oyun konsolunun çıkış tarihi ve fiyatı

Birçok müşterinin oyun konsolunu alırken merak ettiği durum Xbox Series X oyun konsolunun fiyatı olmakta. Xbox Series X 499 dolar olarak piyasaya çıkacak. Daha öncesinde 7.499 TL olarak açıklanan konsol, sonraki güncelleme ile 9.299 TL olarak yer aldı. Firmanın yaptığı 1.000 TL’lik indirim ile 8.299 TL’den ön siparişe açılan ürün bu fiyattan satılmaya devam ediyor. Oyun konsolunun çıkış tarihi ise 10 Kasım 2020 olarak biliniyor.

Geriye dönük uyumluluk detayı

Xbox Series X oyun konsolu alan bir kullanıcının merak ettiği sorulardan birisi de oyun konsolunun geriye dönük uyumluluk olup olmadığı. Oyuncular bu konsolu aldığında Xbox oyun konsolunun ilk jenerasyondan son jenerasyonuna kadar her oyununu oynayabiliyor. PlayStation’a göre bu konuda büyük bir avantaj sağlayan Xbox, oldukça ön planda yer alıyor.