xbox-one-x

Xbox One X, Türkiye Ön Siparişi Açıldı!

Microsoft E3 2017 etkinliğinde duyurulan Xbox One X ülkemizde ön siparişe açıldı. Oyun konsolunun fiyatı ise daha önce açıklanan rakamdan oldukça daha düşük olarak belirlendi.

E3 2017 fuarında durulan son nesil oyun konsolu tanıtılmış tüm dünya üzerinde eş zamanlı olarak 7 Kasım tarihinde satışa sunulacağı açıklanmıştı. Bugün verilen bilgilere göre Microsoft, oyun konsolunu Türkiye’de ön siparişe açtığını bildirdi.

Project Scorpio Edition olarak ta bilinen konsolun standart versiyonu ülke dışında 500 dolar olarak belirlenmişti. Bu kapsamda ülkemizde konsolun ülkemizde 2899 TL fiyattan satılacağı duyurulmuştu. Daha sonra fiyatta indirime giden firma Türkiye için fiyatı 2699 TL olarak duyurdu. Bu gelişme kuşkusuz oyun severler tarafından sevinçle karşılandı.

Konsolun en dikkat çekici tasarım yönü ise üzerinde yeşil renkte dikey olarak yer alan Project Scorpio yazısı olmuştu. Project Scorpio konsolun kod adı olarak belirlenen bir isim oldu. Konsol yalnızca siyah renk seçeneği ile sunuldu.

Xbox One X

Konsolun tasarımı yanı sıra özellikleri de oldukça ilgi çekiyor. Xbox One X sahip olduğu 8 adet Jaguar tabanlı özel çekirdekli bir işlemci ile geliyor. 2.7 GHz hıza sahip işlemci en verimli enerji ve performans için optimize edilmiş özelliklere sahip. Bu özellikleri ile bir önceki modeli Xbox One’a oranla %30 daha fazla performans sunuyor.