Wine 6.0 yenilikleri

Wine 6.0 yenilikleri duyuruldu

Wine 6.0 yenilikleri ile birlikte duyuruldu. Linux kullanıcılarının Windows uygulamaları kullanmasını sağlayan uygulama gelişiyor.

Linux işletim sistemine geçmek isteyen fakat bazı Windows uygulamalarından da vazgeçmeyen kullanıcılar için Wine uygulaması güzel bir çözüm sunuyor. Linux işletim sistemi üzerinde Windows uygulamalarının çalıştırılmasına olanak tanıyan Wine, yeni sürümü ile birlikte kullanıcıları daha da sevindiriyor.

Wine 6.0 yenilikleri açıklandı

Wine 6.0 ile birlikte uygulamada 8.300’ün üzerinde değişiklik yapıldı. Yazı konsolunun geliştirildiği bu sürümde kullanıcılar artık yeni bir tasarım ile karşılaşıyor. Oyunlar için Vulkan güncellemesi yayınlanırken DirectShow ve Media Foundation desteği de bu sürüm ile birlikte yerini alıyor.

Bu sürümde yapılan önemli değişikliklerden birisi Direct3D ile ilgili oluyor. Pek çok konuda değişikliğin yapıldığı bu sistemde artık oyunlar eskisinden daha optimize ve daha kaliteli bir şekilde çalışacak. Grafiklerde de gelişmeler sağlayan ekip, Wine ile birlikte birçok oyun ve uygulamanın daha iyi grafik kalitesinde olmasına imkan tanıyor.

Wine 6.0 yenilikleri

Video ve ses güncellemesi de yayınlayarak Linux üzerinde çalışacak olan Windows uygulamalarının daha kaliteli bir hale gelmesi hedeflenirken bazı giriş aygıtlarına destek eklenmesi kullanıcıları sevindiren bir hareket oldu. Geliştirici araçları, alternatif platformlar, internet ve bağlantı, C derlemesi gibi çeşitli alanlarda güncellemeler yapan ekip, Wine 6.0 ile birlikte Windows uygulama ve oyun desteğini de arttırıyor.

Wine 6.0 ile birlikte desteklenen yazılımlar arasında Team Fortress 2 Steam, Adobe Flash CS6, .NET Framework 3.5, The Elder Scrolls V: Skyrim Steam, World of WarCraft 9.0.2, EVE Online, StarCraft II, Adobe Photoshop CS6, Microsoft Office 2019 gibi pek çok uygulama yer alıyor.

Dikkat çeken durumlardan birisi de bazı uygulamaların eski bazılarının daha yeni olması. Bunun sebebi uygulamalar güncellendikçe daha yeni teknolojileri ve daha güncel .NET Framework sürümlerini destekliyor olması. Wine, bu konuda Linux kullanıcılarını mahcup etmemek için sürüm güncellemesine devam ederek desteği daha da genişletmeye çalışıyor.