Windows XP İşletim Sistemini Efsane Yapan Özellikleri

Windows XP İşletim Sistemini Efsane Yapan Özellikleri

İşletim sisteminin efsanesi olan Windows XP işletim sisteminin tüm detaylarını herhalde birçok kişi biliyordur. Windows XP açılış sesi, Başlat menüsü ve en önemlisi doğa manzaralı ekran resmini kimse unutamaz. Bilgisayarlar ve akıllı telefonların gitgide kendilerini aşmasıyla birlikte işletim sistemleri de birbirinin aynısı oldu. İşletim sistemlerinin daha kullanılabilir versiyonlarını günümüzde bulmak elbette mümkün olabilir. Ancak efsanelerin yeri hiçbir zaman unutulmuyor. Windows XP denildiği zaman birçok özelliği aklınıza gelebilir.

Windows XP Arayüzü

Windows XP ilk çıktığı zamanlarda renkli ve göze hoş gelen bir ekrana bakmak herkesin hoşuna gidiyordu. Bu şekilde animasyonlu olan bir işletim sisteminde yer almak ilk tanışanlar için oldukça güzel bir duyguydu. Piyasaya sürülen işletim sistemleri arasında en detaylısı o zamanlarda buydu. Ayrıca menüler yenilendiği için kişilerin daha çok hoşuna gitmişti. Dosyaları arama kısımları ve araçlara eklenen özellikler gibi birçok özellik kullanıcıların hoşuna gitti. Bu özellikleriyle her zaman akılda kalacak bu işletim sistemi haline geldi.

Unutulmaz Duvar Kağıdı

Windows XP denildiği zaman akıllara direk olarak duvar kağıdı gelmektedir. Maviyle yeşilin buluştuğu bu efsane duvar kağıdı herkesin hoşuna gitmişti. 1996 yılında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bu fotoğraf çekilmiştir. O zamanlar bu fotoğraf bilgisayar denildiği zaman insanların aklına gelebilen ilk şeylerden birisiydi.

Windows XP İşletim Sistemini Efsane Yapan Özellikleri

Internet Explorer

İnternet tarayıcısının babası olan Explorer 6 insanların en çok kullandığı tarayıcılardan birisiydi. Efsaneliğinden yıllar geçtikçe hiçbir şey kaybetmedi. O zamanlarda sitelere girmek için uzun süre beklemek gerekiyordu. Günümüzde ise buna elbette gerek kalmadı. Sunduğu düşük güvenliği ve yavaş olması nedeniyle kullanıcılara iyi bir deneyim yaşatmadı. Ancak kendi zamanında kullanılabilecek en iyisi oydu.

Multimedya Araçları

O zamanlarda MP3 oynatıcıları konuşulurken Windows XP işletim sisteminde Media Player programı yer alıyordu. Kullanıcılar kendi bilgisayarlarında Media Player sayesinde insanlar müziklerini dinleyebiliyordu. İnsanlar kendi müzik listelerini oluşturarak sürekli olarak müzikleri dinleyebiliyordu. Windows Media Player kullanıcılara iyi bir deneyim yaşattı. Yerine Winamp gelene kadar birçok kişi bu programı kullandı.