WhatsApp Para Gonderme

WhatsApp’tan Para Gönderme Özelliği Aktif Edildi!

Geçtiğimiz günlerde detayları ortaya çıkan WhatsApp’dan para gönderme hizmeti ilk olarak Hindistan’da kullanıma sunuldu.

Ağustos 2017 itibari ile geliştirilmeye başlanan ve gecikmeler nedeniyle tüm kullanıcılar için aktif hale getirilmesi bu yılın ikinci yarısına kalan WhatsApp Payments, ilk olarak Hindistan’da test edilmeye başlandı.

Hindistan’da belirli bir grup içinde test edilmeye başlayan WhatsApp Payments, Android ve iOS üzerinden WhatsApp kullanıcılarının birbirlerine kolayca ve hızlı bir şekilde para göndermelerini sağlayacak.

Test kullanıcılarından ios işletim sistemi için V2.18.21 güncellemesini alırken, Android kullanıcıları ise V2.18.41 sürümü üzerinden test edebilecekler.

Uzmanlar Uyarıyor!

Peer-to-peer ödeme sisteminin beta testlerinin Hindistan’da başlaması ile beraber, bu özelliğin kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırması amaçlanıyor ancak, işlemlerin gerçekleşmesi için kullanıcıların banka hesaplarını WhatsApp hesaplarına bağlamaları gerekecek. Uzmanlar da siber korsanların, kullanıcıların banka hesabına ulaşmasını kolaylaştırabileceği yönünde; kullanıcıları güvenliklerini gözden geçirmeleri için uyarı da bulunuyor.

WhatsApp Pay Çalışması Mantığı Nedir ?

WhatsApp Payments, Birleşik Ödemeler Arayüzü üzerinden (UPI) entegre olan bir sistemin çalışabilmesi için, öncelikle banka hesabının WhatsApp’a bağlaması ve telefon doğrulaması ardında da banka kartlarının eklenmesi ile kullanılabilir hale gerekiyor.