WhatsApp Para Gonderme

WhatsApp Aracılığı ile Para Gönderip Alma Test Edilmeye Başlandı!

1.5 Milyar aylık aktif kullanıcı sayısı ile dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılarının Android ve iOS üzerinden birbirlerine para göndermelerini sağlayacak Ödeme Hizmetini Hindistan’da test etmeye başlandı.

Mobil bankacılık konusunda mevcut bankanızın sunmuş olduğu imkanlar çerçevesinde iyi yada kötü hizmet alırken, mobilleşen bankaları da günümüzde görmeye başladık. WhatsApp’da para gönderme ve alma işlemlerini kolaylaştıracak ve bankalarla entegre olacak bir ödeme sistemi üzerinde çalışıyor.

iOS için beta v2.18.21 ve Android için v2.18.41 sürümlerinde UPI tabanlı ödeme özelliklerini sunacak olan WhatsApp, Hindistan’da belirli bir grup cihaz için denenmeye başlandı. Sistemde karşılıklı olarak ödeme özelliği açık olan kullanıcılar, yapacakları bir işlem dizisi sonrasında para gönderip alabilecekler.

WhatsApp’ın son sürümüne ihtiyaç duyan özellik için tanımlamalar bir kez yapıldığında para gönderip almak oldukça basit olacağını söyleyebiliriz.

Bu özellik resim, konum, kişi gönderirken kullandığımız ekler bölümünde bir ikon olarak bulunacak. Şimdilik Hindistan’da kullanılan özellik bir süre sonra farklı sürümlerde dünya geneline yayılması bekleniyor.