Screenshot 5 1 1

Üşüdüğü İçin Mont İcat Etti 11 Ülke Peşine Düştü

Türkiye’nin İzmir ilinde yaşayan Cengiz Kılıç, üşüdüğü için yeni ısıtmalı mont, ceket ve yelek üretimini hayata geçirdi.

Kıyafetin içine yerleştirilebilen 224 gram ağırlığına ulaşan bir batarya ile kıyafetin içine yerleştiği altı tane ısıtma pedine enerji sağlayarak kıyafeti ısıtmasını sağlayan bir düzenek geliştirdi. Tasarladığı montun patentini alan Kılıç’ın peşine şimdiden 11 ülke düştü. Kendisine bayilik teklif edilen Kılıç, bu ürün giyen kişinin isteğine göre 40,45 ve 55 derece arasındaki sıcaklıklara ulaşabiliyor dedi.

Kılıç Mont İle Alakalı Açıklamalarda Bulundu

Monta entegre edilen butona bastığımız zaman yaklaşık 10 dakika içerisinde istediğimiz sıcaklığa ulaştığını belirten Kılıç “ Çok üşüyen biri olduğum için bu fikri nasıl gerçekleştirebilirim diye düşünmekle meşguldüm. Yaklaşık 7 aylık bir çalışma ile fikrimi hayata geçirdim. Monta entegre edilen ikisi göğüste, ikisi böbrek kısmında ve diğer ikisi de sırt bölgesinde olmak toplam 6 adet ısıtma pedi ile yaklaşık 55 dereceye ulaşabiliyor ürün. Butonda üç uyarı ışığı bulunuyor. Beyaz 40 derece, mavi 45 derece ve kırmızı 55 dereceyi gösteren mont 3,5 saat boyunca ısısını saklayabiliyor ve bitince yine şarja takmak gerekiyor” dedi.