3621 resized 1

Uber yeni davalarla karşı karşıya

Kullanıcılarının kişisel bilgilerini hackerlara kaptıran Uber, olayın ortaya çıkmasının ardından davaların ve soruşturmaların hedefi oldu.

Bir süre önce kullanıcılarının ve sürücülerinin kişisel bilgilerinin çalındığını, bilgileri geri almak için hackerlara 100.000 dolar ödeme yaptığını doğrulayan Uber, birçok davanın hedefi oldu. Böylece, hacklenme olayının ortaya çıkması yetmezmiş gibi ardı arkası kesilmeyen davalarına yenilerini ekleyen şirket, denetleyici kurumları da karşısına aldı.

Toplamı 57 milyonu bulan sürücünün ve kullanıcının bilgilerini korumakta başarısız olan şirket, ilk paylaşılan bilgilere göre en az 3 adet toplu davayla karşı karşıya. Bu davalar; isim, adres, e-posta adresi gibi kişisel bilgilerinin hackerlar tarafından ele geçirildiğini düşünen ve şirketin ihmalkar davrandığını öne süren Uber kullanıcıları tarafından açılıyor. Ayrıca toplu davalara ek olarak New York, Missouri, Massachusetts, Connecticut ve Illinois başsavcıları da olaya ilişkin soruşturmalar başlattı.

uber ll

Hackerlara ödeme yaptıktan sonra çalınan tüm bilgilerin silindiğini ve bundan emin olduğunu dile getiren şirket CEO’su Dara Khosrowshahi, olayın yaşanmış olmasından ötürü şirketi adına özür dilemiş ve kimsenin mağdur olmadığını söylemişti. İncelemeler ve davalar, Uber CEO’sunun yaptığı bu açıklamaların ne kadar doğru olduğunu gösterecek.