Tim Cook Trump

Tim Cook, Trump’ın Çin’e uyguladığı vergilere karşı çıktı

Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşını konuşmak adına Trump ile görüşme düzenleyen Tim Cook, ABD Başkanı ile olan görüşmesinde Çin’e uygulanan vergilerin doğru olmadığını ve bunlara tepki gösterdiğini belirtti. Cook, iki devlet arasındaki ticaret savaşının bir an önce sonlandırılmasını istiyor.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarına Tim Cook da tam olarak dahil oldu. İlk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Beyaz Saray’ı ziyaretinde yemeğe davet edilen Cook, bu görüşmenin ardından ABD Başkanı Trump ile özel bir görüşme ayarlamıştı. 25 Nisan tarihinde görüşen ikili Çin’e uygulanan vergileri masaya yatırdı ve gelecekte nasıl adımlar atılması gerektiği konusunda tartıştı. Apple CEO’su, Bloomberg’e verdiği röportajda görüşmenin detaylarından bahsetti.

Tim Cook Trump

Cook, yaklaşık 50 milyar dolara tekabül eden %25 oranındaki vergi artırımlarının iki ülke arasında daha büyük sorunlara neden olabileceğini dile getirdiğini röportajda belirtti. Apple CEO’su, bu gibi yaptırımların özellikle iki ülke arasında ticaret yapan teknoloji şirketlerini (ZTE bunun en iyi örneği) etkileyebileceğini de söyledi.

Bugünlerde Trump’ın ticaret savaşını sonlandırmak adına yapıcı adımlar attığı, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmeye başladığı görülüyor. ZTE’nin ticaret yasağının kaldırılması da bu yönde atılmış, yapıcı bir adım.