The Walking Dead Pokemon Go tarzi AR oyunu oldu

The Walking Dead, Pokemon Go tarzı AR oyunu oldu

iOS ve Android için gelecek olan The Walking Dead oyunu tam olarak Pokemon Go gibi AR oyunu oluyor.

The Walking Dead oyunu yürüyen zombileri artık gerçek dünyaya getiriyor. The Walking Dead : Dünyamız adında gelen yeni bir mobil sürüme baktığımızda Pokemon Go’ya benzer bir konum tabanlı Arttırılmış gerçeklik deneyimi sunulacak. Ancak zombiler oldukça korkunç oluyor. AMC açıklamalarında ” oyuncunun çevresi ile karakterlerine yönelik dijital nesneleri harmanlayarak TV şovundan alınan zevke aynı şekil kapılması sağlanacak” dedi.

Pokemon Go, bildiğiniz gibi bir ara oldukça popüler oldu ve geliştirici şirketine resmen bir miras bıraktı. Hatta oyun ilk günden patlama yaparak tüm dünyayı ele almış ve birçok cinayetin bulunmasında öncülük etmişti. Daha sonra yasaklanma haberleri ve birçok ülkede insanları kontrolden çıkarmasından sonra tam olarak yasaklandı. Şimdi ise benzer bir şekilde  The Walking Dead geliyor.

Bildiğiniz gibi  The Walking Dead: Dünyamız oyunu Fin stüdyosu Next Games tarafınca geliştirilmekte ve mobil anlamda strateji oyunu olarak geliyor. Apple, AR uygulamalarının ve oyunlarının yeni sürümünde bir parçası olacağını zaten söylemişti. Özellikle iOS 11 ile AR adına daha ciddi çalışmaların olacağı kesin.

Next CEO’su Teemu Huuhtanen yapmış olduğu bir açıklamada. “AR,  oyuncuların hayatta kalma mücadelesini anladıktan sonra yeni bir yaşama imkanı tanıyacak” dedi.

Oyunun yayın tarihi henüz belli değil. Ancak  The Walking Dead Dünya oyunu başladığı an aynı anda hem iOS hem de Android kullanıcılarına gelecek.

https://youtu.be/65p4btkTkMU