Text Bomb iPhone

‘Text Bomb’ Apple ürünlerinin tek bir mesajla çökmesine neden oluyor!

Apple’ın yazılımında bulunan bir açık, farklı işletim sistemlerinin tek bir mesajla çökmesine neden oluyor. Text Bomb olarak isimlendirilen bu mesaj, iPhone modellerinin kapanmasına, Mac modellerinin Safari’yi kapatmasına ve her iki cihazda da mesajların silinmesine neden oluyor.

Apple’ın iPhone modellerinin kasıtlı olarak yavaşlatmasından ötürü zor zamanlar geçirdiği bir dönemdeyiz. Şirket, üst üste gelen davaların yanı sıra, bir yandan da sanki ortaya çıkmak için bu zamanları beklemiş olan açıklar ve hatalarla boğuşuyor. Son olarak bu açıklara bir yenisi daha eklendi.

ChaiOS olarak isimlendirilen bu açık, iPhone ve Mac modellerinin tek bir mesajla çökmesine neden oluyor. “Text Bomb” olarak isimlendirilen bir mesajın gönderilmesiyle devreye giren ChaiOS, iPhone modellerinin çökmesine ve Mac modellerinin Safari tarayıcısını verileri kaydetmeden kapatmasına neden oluyor. Ayrıca mesajın gönderildiği cihazlarda kullanıcı mesajlarının silindiğine de rastlanıyor.

Text Bomb iPhone

Text Bomb nasıl çalışıyor

Text Bomb’un ChaiOS’i etkileştirebilmesi için kullanıcının belirli bir linke giriş yapması gerekli. Bu nedenle açıktan sakınmak isteyenlerin bilmediği linklere giriş yapmaması gerektiği belirtiliyor. Diğer detayları ve önlemleri öğrenmek adına açığı keşfeden ismin açıklamalarına buradaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Apple için ilk değil

Apple, benzer bir sorunu daha önceki dönemlerde de yaşamıştı. Text Bomb’dan farklı olarak iPhone’lar üzerinden paylaşılan bir komut, gönderildiği kişinin akıllı telefonunun kilitlenmesine neden oluyordu. Bu açığın akıllı telefonlara herhangi bir zararı bulunmuyordu ancak kolay bir şekilde yayılabilmesi birçok iPhone kullanıcısının sinirini bozmuştu.

Apple’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Bakalım ChaiOS’i düzeltmek için güvenlik güncellemesi ne zaman yayımlanacak.