Teslanin yeni araci Tek bir sarjla 500 mil yol kat edebilecek

Tesla’nın yeni aracı: Tek bir şarjla 500 mil yol kat edebilecek

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla Motors’dan tek bir şarjla 500 mil yol kat edebilecek yeni bir araç tanıtıldı. Tesla Semi Truck adında gelen yeni araç şık bir görünüme sahip. Üretim tarihi 2019 olarak görülen yeni araç yakın bir zamanda kullanıcı karşısına çıkacak. Normal şartlarda herhangi bir firma kısa bir süre içerisinde böyle bir aracı üreteceğini ifade etse pek inandırıcı olmazdı. Ancak işin içinde Elon Musk olunca inanmamak mümkün değil.

TESLA SEMİ TRUCK HAKKINDA DETAYLAR

Tesla Semi Truck’in maximum ağırlığı 36 tona tekabül etmekte olup 0-100 km’ye ulaşma süresi ise tam 20 sn olup böyle bir araca göre rekor bir süre diyebiliriz. Drag coefficient (aerodinamik katsayı) olarak 0,36 görünürken, normal binek araçların ise 0,30 olarak biliniyor. Hatta belirtmek gerekirse bir kamyonun bu şekilde bir seviyede olması resmen hayal. Kamyonun arka dört tekerinden itiş uygulanacak.

Bu bakımdan araçta diferansiyel veya transmisyon bulunmayacak. Kabin içerisine bakıldığında çok ilginç duruyor. Tek kişilik ve orta kısımda konumlandırılmış. Bunun asıl sebebi ise virajlarda oluşan savrulmayı en düşük düzeye indirmek. Kabin içerisinde yer alan camlar “explosion proof” olarak ifade ediliyor ve çok ciddi darbelerde bile kırılmıyor veya patlamıyor.

Tesla Semi Truck’in menzili ise 300-500 mil olarak belirtiliyor. Bu demek oluyor ki 500-800 km. Çok iyi bir menzil ifadesi söz konusu. Yakıt konusunda ise dizel bir araça göre en az %30 daha fazla avantaj sağladığı söyleniyor.

Teslanın yeni aracı Tek bir şarjla 500 mil yol kat edebilecek3 Teslanın yeni aracı Tek bir şarjla 500 mil yol kat edebilecek2 Teslanın yeni aracı Tek bir şarjla 500 mil yol kat edebilecek1