Tesla, Model 3 üretiminde robotlardan kaynaklı sorunlar yaşamış

Elon Musk, bir röportaj sırasında Tesla Motors fabrikalarının robotlardan kaynaklanan bazı sorunlardan ötürü Model 3 üretimi konusunda sorun yaşadığını açıkladı. Sorunun asıl nedeni robot sayısının insanlara kıyasla çok daha fazla olması.

Tesla Motors’un Model 3 üretiminde sorunlar yaşadığı uzun bir süre konuşulmuştu. Müşterilerine söz verdiği tarihte otomobillerini teslim edemeyen şirket, bazı sorunlardan ötürü tarihin ertelendiğini duyurmuştu. Elon Musk, CBS’ten Gayle King ile yaptığı röportajda Tesla’nın fabrikadaki robotlardan kaynaklı problemler yaşadığını belirtti.

Musk, üretimin hızlanması için robot sayısını arttırdıklarını ancak bu sayının dengesiz bir şekilde artış göstermesiyle üretim hattında büyük sıkıntılar yaşandığına değindi. Bundan ötürü geçtiğimiz Şubat ayında üretimi bir haftalığına tamamen durduran ve üretim hızını yükseltmeye yönelik bazı çalışmalar gerçekleştiren fabrika, 10.000 çalışana ve bu çalışanlardan çok daha fazla robota sahip.

https://youtu.be/lOz7cPJQd8E

Robotların yaygın olması otomobillerin hızlı bir şekilde üretilebilmesi açısından son derece önemli. Ancak otomobil üretiminde kullanılacak robotların doğru şekilde üretim hattına yerleştirilmesi ve çalıştırılması gerçekten zor ve çaba isteyen bir süreç. Otomatik üretim şirketi olan Perbix’in de satın alınmasıyla birlikte bu süreci hızlandıran Tesla, yapılan açıklamaya bakılırsa biraz fazla hızlanarak robotlar ve insanlar arasındaki üretim için gerekli olan dengeyi bozmuş.