Telefon güç tuşu sorunu

Telefon güç tuşu sorunu nasıl çözülür?

Telefon güç tuşu sorunu nasıl çözülür? Bu sorunun cevabı özellikle akıllı telefonunda bu sorunu yaşayanlar tarafından merak ediliyor.

20. yüzyıldan beri hayatımızda yer edinen cep telefonları, gelişmeye devam eden cihazlar. 90’lı yıllarda büyük gelişmeler kaydetmiş bu cihazlar, 2000’li yıllarda yerini akıllı telefonlara bıraktı. 2010’lu yıllarda ekranların genişlemesiyle daha büyük cihazlar ortaya çıktı ve 2020’li yıllarda ise farklı bir model olarak Samsung katlanabilir telefonlar üzerinde çalışıyor.

Telefon güç tuşu sorunu nasıl çözülür?

Güç veya ses tuşu telefonun en önemli parçaları arasında yer alıyor. Çünkü telefonu başlatırken veya kurtarma moduna girerken bu tuşlardan yararlanılıyor. Bu tuşlar ile ilgili herhangi bir sorun yaşandığında telefonu başlatmak, ses kısıp ses açmak veya telefonun kitli işlevini kullanmak zor bir işlem olabiliyor.

Eğer ki telefonun tuşları zorlayınca çalışıyor ise bu şekilde kullanılabilir. Önemli olan tuşları dikkatli ve çok zorlamadan gerektiği kadar kullanmaktır. Örneğin tırnak ile bastırarak zarar vermeden kullanılabilir. Bu da telefondaki bu tuşların hasar almamasında etkili olur. Bunun yanı sıra tuşu garantisi var ise garanti ile yoksa bir tamircide isteğe bağlı olarak değiştirmek gerekiyor.

Telefon güç tuşu sorunu

Eğer ki telefonun tuşları tamamen işlev göstermiyor ise bu konuda yapılması gereken tuşların değiştirilmesi gerektiği. Tuşları değiştirmek için ya garantiye gönderilecek ya da bir telefon tamircisine götürülüp tuşlar yenilenecek. Bu sorunun yaşanmasının sebeplerinden birisi tuşların arasına kaçan maddeler olabilir. Bunu temizlemek bir nebze de olsa kolay bir işlemdir.

Telefon tuşlarının çalışmamasının bir diğer sebebi oksitlenmeden kaynaklanıyor olabilir. Oksitlenme, metallerde görülen bir durum. Bundan dolayı bazı telefon üreticileri oksitlenmenin önüne geçebilmek için plastik tuşlar kullanıyor. Eğer ki telefonun tuşu metal ise oksitlenme olmuş olabilir. Bu konuda yapılacak işlem telefonun tuş değişimi yapılmasıdır.

Bazı telefonlar temassızlık sorunu sebebiyle bu tür bir durum ile karşılaşabiliyor. Bu durumda yapılması gereken temas sorunu olup olmadığını tespit etmek. Eğer güç tuşu kılıf ise kapağı çıkarıp güç tuşuna doğrudan ulaşmak gerekiyor. Eğer ki tuş burada sorunsuz çalışıyor ise kılıf mekanik sistem ile temas etmiyor olabilir.