Teknik Minecraft
Teknik Minecraft

Teknik Minecraft modları

Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alan Minecraft, sağladığı imkanlarla da oldukça popüler bir oyun olmuştur. Oyun içerisindeki amaç yalnızca hayatta kalma modu şeklinde oynamak değil aynı zamanda mimari amaçlı oynamak, mini oyunlar ile oynamak ve arkadaşlar ile oynamaktır.

Minecraft oynamak için modlu Minecraft oyunu da tercih edilebilir. Normal Minecraft’tan sıkılan kullanıcılar için tercih edilebilecek bu tür, oyunu daha eğlenceli ve daha farklı bir hale getiriyor. İster tarım ister büyü ister savaş odaklı olsun oyuncu modlar ile birlikte istediği tarzda macera yaşayabiliyor.

Teknik ağırlıklı Minecraft modları

Tinkers Construct maden eritme ve bu madenleri işleme modudur. Büyük bir kazan içerisinde yerleştirilen madenler lav ile birlikte eriyerek sıvı bir hale bürünüyor. Bu madenler ile daha güçlü kırılmayan aletler yapılabilir, farklı alet türleri geliştirilebilir ve eklentilerle daha fazla özellik eklenebilir.

Oyuncuların severek oynadığı ve güzel grafiklere sahip olan Immersive Engineering ise mühendislik modudur. Orta çağ grafiklerini andıran grafiklere sahip bu mod, devasa makineler yapmayı ve bu makineleri enerji ile birlikte kullanmayı sağlıyor.

Teknik Minecraft modları
Teknik Minecraft modları

Depolama alanında oldukça büyük avantaj sağlayan Applied Energistics 2 ise kullanıcılara elektronik depolama sistemi sunuyor. İçerisinde yer alan birçok eşya ile oyuncular disklere eşyaları yerleştirebiliyor ve kablosuz bağlantı ile bu eşyalara bir makine ile ulaşabiliyor. Oyuncular sunucu sistemine sahip ve güzel bir görünüm içeren bu mod sayesinde depolamanın tamamına uzaktan dahi erişebilecek.

Doğal bir ortamda otomasyon yapılmasını sağlayan Botania modu ise birçok özelliği ile kullanıcıları karşılıyor. Mod içerisinde yer alan çeşitli teknolojik araçlar ve büyü araçları oyunculara ilginç anlar yaşatıyor. Örneğin bu mod ile birlikte tarımda otomasyona geçmek mümkün.

Daha büyük teknolojiler ile uğraşmak isteyenler için ise yüksek teknolojili makinelerin yer aldığı, çok güçlü enerji sistemlerinin bulunduğu ve bunun gibi pek çok aracın oyunculara hizmet ettiği Mekanism modu yer alıyor. Örnek vermek gerekirse bu mod ile birlikte dijital madencilik, füzyon reaktörü, lojistik sistem gibi pek çok sistem geliştirmek mümkün.