Valve, Steam.tv alan adını satın aldı!

Valve, henüz kesinleşmemiş bir nedenden ötürü Steam.tv alan adını satın aldı. Oyun platformunun Twitch ve YouTube’a rakip olması bekleniyor.


Devasa oyun satışları ve geliştiricileriyle dünyanın en büyük oyun platformu olmayı başaran Steam, yakın bir tarihte kendi yayın platformuna kavuşabilir. SteamDB geliştiricilerinden birisi olan Pavel Djundik, Valve’in Steam.tv alan adını satın aldığını fark etti ve bağlantıyı kendi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

https://twitter.com/thexpaw/status/1030540388417847301

Alan adına ait SSL sertifikasının 14 Ağustos tarihini işaret ettiği ve web sitesinin tamamen boş olduğu görülüyor. Valve, henüz bu alan adının hangi amaçla kullanılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı, ancak .tv uzantısından yola çıkarak Twitch ve YouTube Gaming’e kuvvetli bir rakibin geldiği söylenebilir.

Elbette bu web sitesinin yalnızca “önlem” amacıyla satın alınmış olma ihtimali de mevcut. Valve, çeşitli dolandırıcılıkların önlenmesi ve ismin kullanılmaması için alan adını satın almış olabilir. Fakat web sitesinin Steam logosuna sahip olması, üzerinde çalışma yapıldığının sinyallerini veriyor. Bunun yanı sıra bazı kişiler Djundik’in tweet’inden önce web sitesinde “Welcome to steam.tv.” mesajının da yer aldığını, mesajın sonradan kaldırıldığını iddia ediyor.

Kaynak