Steam Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Steam Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Günümüzde Steam canlı yayın özelliği hususu oldukça fazla merak edilen konulardan bir tanesidir. Bu yazımızda bizlerde pek çok kişinin merak ettiği bu detaylara daha da yakından göz atacağız.

Eğer ki Steam kullanıyorsanız ve oynadığınız oyunları da eş zamanlı bir şekilde yayınlayarak canlı yayın yapmak istiyorsanız, bu canlı yayın özelliğinin nasıl kullanıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Ancak telaş yapmanıza gerek yok doğru adrestesiniz. Sizlere merak ettiğiniz bu konuyu detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Bu rehberimizde sizlere Steam Broadcasting ile oynadığınız tüm oyunları gerçek zamanlı olarak yayınlamanıza imkan sunan bu özelliğin nasıl kullanıldığını ve nelere ihtiyaç duyacağınızı da sizlere aşamalar halinde anlatacağız.

Steam’de Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Steam yayıncılık, arkadaşlarınız oyunlar oynarken onları izleyebilmenize de imkan sunmaktadır. Eğer ki isterseniz başkalarının da sizler oyun oynarken izlemeleri için de bu özelliği kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bir canlı yayın yapabilmek için de kısıtlı olmayan ve yasaklanmayan bir hesaba ihtiyacınız olacaktır.

-Öncelikle bir oyuna giriş yapın.

-Oyuna girdikten sonra da arkadaşlarınız sizlere izleme isteği gönderebilir.

-İlk kez bir izleme isteği aldığınızda ise sizlere Yayıncılık Ayarları da gösterilecek.

-Burada ise yayınlarınızı kimlerin izleyebileceğini seçmeniz gerekir.

-Oyundan çıktığınızda ise yayın sona erecektir.

Steam Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?

Yayında Neler Kaydedilir ve Gösterilir?

Varsayılan olarak, Steam yalnızca oynadığınız oyunlardan kaydedilen videoyu yayınlamaktadır. Eğer ki başka bir programa ya da masaüstüne geçiş yaparsanız ve oynadığınız oyun da o sırada aktif/odakta olmayacağından dolayı Steam de görüntü kaydedemeyeceğinden, Steam tekrar kayda başlayana kadar izleyiciler de yer tutucu bir resim görürler.

İsteğe göre de Steam istemcisi ayarları menüsünden oyun harici başka uygulamaları kaydetmesini de ayarlamanız mümkündür. Bu özellik açıldığında ise yayınınızı izleyen kişilerin açık olan bütün pencereleri görebileceğini de unutmamanız gerekir.

Varsayılan olarak, Steam yalnızca o an oynamakta olduğunuz oyunun sesini yayınlamaktadır. Steam istemcisi ayarları kısmından, yayınlarınıza mikrofonlarınızı ya da bilgisayarlarınızda bulunan ses çıkışlarının çaldığı tüm sesleri dahil etmeniz de mümkündür. Böylelikle izleyiciler tüm sesleri de duyacaktır.