bitcoin cafe prague paralelni polis 1

Starbucks müşterilerinin bilgisayarları gizlice Bitcoin madenciliğinde kullanılmış

Starbucks, yaptığı incelemeler sonucunda Buenos Aires’deki şubelerinden birisinde ortak wi-fi bağlantısı üzerinden bilgisayarlara Bitcoin madenciliği yaptırıldığını keşfetti. Ortak bağlantılardaki açıklardan yararlanan kişiler, bu gibi amaçlar doğrultusunda bilgisayarları kullanabiliyor.

Bitcoin çılgınlığına Starbucks da dahil oldu. Paylaşılan bilgilere göre Buenos Aires’de bulunan Starbucks şubelerinden birisinin ortak wi-fi bağlantısı üzerinden Bitcoin madenciliği yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda kimliği belirsiz bir kişinin (muhtemelen eski müşterilerden birisi) ortak ağdaki güvenlik açığından faydalanarak ağa giriş yapan tüm bilgisayarlara ulaştığı, ardından da bunları madencilik için kullandığı tespit edildi. Açığın fark edilmesiyle birlikte anında durumu düzelten yetkililer, müşterilerinden özür diledi.

DQC160qWAAA5 6R
Noah Dinkin tarafından paylaşılan görsel

Bitcoin’den farklı bir dijital para için kullanılmış olabilir

Noah Dinkin isimli bir müşterinin kaynak kodlarını paylaşmasıyla dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar tarafından değerlendirilen açık, bazılarının paylaştığı bilgilere göre Bitcoin değil, Monero isimli dijital paranın madenciliğinde kullanılmış.

Uzmanlar bu gibi olaylardan ders alınması gerektiğini söyledi ve ortak bağlantıları kullanan kişilerin dikkatli davranmasının son derece önemli olduğunu bir kez daha belirtti. Sistemdeki açıklar yalnızca dijital para madenciliğinde kullanılmıyor, aynı zamanda kişisel bilgilerin de çalınmasına neden olabiliyor.