aibo

Sony’nin Robot Köpekleri Geri Dönüyor!

90’lı yılların en sükse yapan teknolojik ürünlerinden bir tanesi olan Aibo robot köpekler geri dönüyor!

1999 yılında piyasaya sürüldüğünde bir hayli gündeme gelen robotlar evcil hayvan robotu olarak dikkat çekiyordu. İlk olarak Sony tarafından piyasaya sürülen robotlar oyuncak olarak kullanılıyordu. Bir süre piyasada kaldıktan sonra gelişen diğer oyuncakların yanında sönük kalan Aibo’lar zamanla kendisini tarihin tozlu raflarındaki yerini almıştı.

Sony Aibo Köpekleri Tekrar Üretecek!

Sony tarafından alının bir kararla daha önce üretilen robot köpeklerin tekrar üretilmesi süreci yavaş yavaş başlıyor. En son 18 yıl önce üretilen köpeklerin daha gelişmiş versiyonlarını göreceğimiz kesin. Yeni Aibo’ların en önemli özelliği kuşkusuz Yapay zekaya sahip olmaları.

Yapay zeka ile birlikte köpekler artık oyuncak statüsünden sıyrılıp tam bir robot olarak görev almaya başlayacak. Akıllı ev eşyaları ile bağlantı kurabilecek olan köpek sesli veya mesaj komutlarıyla kontrol edilebilecek. Köpek ayrıca üzerinde taşıdığı hoparlörler ile ses sistemi görevi görecek.

Teknolojik olarak bir hayli gelişmiş görünüme sahip olacak olan bu robotların fiyatları da 2500 dolar civarında olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Fiyatın bu denli fazla olması tabi ki robotlara karşı beklentiyi bir hayli arttıracak. Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen robot köpekler merakla bekleniyor.