Snapdragon 630

Snapdragon 630 Görücüye Çıktı. İşte Tüm Özellikler

Snapdragon 660 işlemcilerinden sonra Qualcomm bir diğer orta sınıf işlemci modellerini de tanıttı. Markanın aynı etkinlikte tanıttığı bir diğer işlemci serisi ise Snapdragon 630 işlemcileri oldu. Geçen sene yayınlanan Snapdragon 626 modelinin yenilenmiş yüzü olarak gösterilen yeni serinin özellikleri neler? Hangi akıllı telefonlarda kullanılacak? Daha detaylı bakalım.

Mobil işlemci teknolojilerinde uzun süredir beklenen yeni işlemci modelleri tanıtıldı. Yapılan tanıtımla beraber işlemcilerin özellikleri ve tüm sistem detayları da ortaya çıkmış oldu. Özellikle işlemcilerin hangi akıllı telefon sınıfına hitap ettiği ve ne kadar yüksek bir sisteme sahip olduğu da netlik kazandı. Snapdragon 660 serisi işlemcilerine göre biraz daha düşük bir işlemci sınıfı olsa da Snapdragon 630 modelinin de orta segmentin en iyi işlemcilerinden biri olacağını net bir şekilde görebiliyoruz.

Özellikle yeni seri işlemcilerin içerisinde yer alan donanım desteğinin bu noktada büyük bir artısı olacak. Son seri akıllı telefonlarda kablosuz bağlantı teknolojilerinden internet teknolojilerine kadar hemen her konuda beklenen özelliklere sahip olan işlemciler bu yönü ile birçok markanın da ilk tercih edeceği işlemci serilerinden biri olacak. İşte Snapdragon 630 içerisinde yer alan tüm iddialı özellikler.

Snapdragon 630 İşlemcileri Hem Daha Hızlı Hem Daha Tasarruflu

Tıpkı bir diğer yeni işlemci serisi olan Snapdragon 660 serisinde olduğu gibi yeni üretim teknolojilerine geçiş yapılan seride özellikle performans artışı dikkat çekiyor. Toplamda 8 çekirdek olan işlemcilerin eski serilere göre A53 mimarisine sahip ve %10-15 oranında performans artışı gösterdiği açıklanmış durumda. Bununla beraber Cortex A53 serisiyle maksimum olarak 2.2 GHz hız değeri sunulduğu işlemcilerin standart değerlerinde ise 1.8 GHz hız değeri sunulduğu görülüyor.

Snapdragon 630

Snapdragon 660 modeliyle bu noktada mimari farkları da göze çarpmıyor değil. Tabi ki 660 serisi bir tık daha iyi bir işlemci modeli. Yine bu modelde de 8 GB değerine kadar maksimum RAM bellek teknolojisinin sunulduğunu görüyoruz. Maksimum RAM bellek miktarının 8 GB olması her iki işlemcinin de sınıf değiştirdiğini işaret etmekte.

Grafik Biriminde Değişimler

Snapdragon 630 serisinde grafik birimi ise değişiyor. 512 modeli yerine bu seride Adreno 508 grafik birimi kullanılmış durumda. Özellikle yeni telefonlarda yüksek ekran çözünürlüğü konusunda yeni teknolojilerin etkisi büyük. Güç tüketimi konusunda %50-75 arası daha tasarruflu olacak olan serinin XLTE 12 model ve Bluetooth 5.0 gibi yeni nesil için standart olarak belirlenen teknolojilere de sahip olacağı açıklandı. Tüm bu özellikleriyle beraber Snapdragon 630 modellerinin önümüzdeki ay sonrasında piyasada yer alacağı fakat hangi akıllı telefonlarda kullanıldığının bilinmediğini de ekleyelim.