Snapdragon 636 1

Müthiş Özellikleriyle Snapdragon 660 Ortaya Çıktı

Akıllı telefonlar için en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm’un yeni seri mobil işlemcileri sonunda tanıtıldı. Hedef kitle orta segment akıllı telefonlar olsa da Snapdragon 660 işlemcilerinin üst segment akıllı telefonlarda bile yer alabilecek özelliklere sahip olduğu da görüldü. İşte tüm detaylarıyla Snapdragon 660 işlemcileri.

İşlemci teknolojisinde akıllı telefonların piyasaya giriş yapmasıyla ciddi değişimler yaşanmaya başlandı. Akıllı telefonlarla beraber bu alanda yeni bir sınıf oluştu. Mobil işlemci sınıfı olarak tanımladığımız sınıf standart bilgisayar işlemcilerini bile yakalamaya başladı. Tabi burada en büyük faktör işlemci üreticilerinde. Akıllı telefon modelleri için en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm’un da sektörde oldukça büyük bir etkisi olduğunu da söylemek gerekiyor.

Markanın yeni nesil teknolojileri de ardı ardına geldiğini görüyoruz. Bu noktada son olarak yeni seri işlemciler Snapdragon 660 serisi tanıtıldı. Tanıtımdan hemen sonra yeni seri işlemcilerin hangi akıllı telefon modelleri için uygun olacağı ve nasıl özellikleri olacağı da netlik kazanmış oldu. Üst segment akıllı telefon modellerinde bile rahatlıkla kullanılabilecek olan işlemcilerin özelliklerine geçelim.

Snapdragon 660 Tüm Özellikleri ve Farkları

Öncelikle yeni bir üretim sürecine geçildiğini belirtelim. 14 Nm üretim süreciyle beraber gelecek olan Snapdragon 660 işlemcileri toplamda 8 çekirdek Kryo 260 CPU serisiyle geliyor. 8 çekirdek Kryo işlemci sayesinde maksimum performans ve maksimum hız elde edilebilecek. Üstelik mimarinin de 14 Nm olması iki konuda da Snapdragon 660 benzersiz olmasını sağlayacak.

https://youtu.be/kmWZvymyDyE

Bunun dışında yeni seri de özel bir bellek sistemi sunulmakta. Toplamda 8 GB değerine kadar RAM bellek sağlayacağı açıklanan işlemcilerin bu değeri üst segment akıllı telefonlarda da kullanılacağının kanıtını oluşturuyor. Ram desteği bir yana dursun rahatlıkla 2K çözünürlük desteği sunulmasının sağlanacağı Adreno 512 grafik işlemcisi de yine fark yaratan detaylar arasında gösteriliyor.

Yeni Bağlantı Teknolojileri ve Hızlı Şarj Sistemi

Snapdragon 660 işlemcilerinde henüz yeni yeni popüler olmaya başlayan teknolojilere de destek verilmiş durumda. Öncelikle akıllı telefonlarla beraber Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojisini sunması beklenen işlemcilerin bunun dışında X12 LTE modem desteğiyle internet hızında amiral gemisi işlemci serisini yakalayacağı belirtiliyor. Tüm bu özellikleriyle öne çıkacak olan Snapdragon 660 işlemcilerinin Spectra 160 çift kamera sistemi ve yeni görüntü sinyal işlemcisi de işlemcilerin beklenen hemen her teknolojiyi barındırdığının bir kanıtı.

Snapdragon 660

Bağlantı destekleri, yüksek hız değerleri bir yana dursun işlemcilerin son ayrıcalığı ise hızlı şarj desteği olacak Quick Charge 4 desteğine sahip olacak olan işlemci yeni nesil bir hızlı şarj teknolojisi sunmuş olacak. Sadece dakikalar içerisinde telefonların şarj edilesini sağlayacak olan teknolojiye şimdiden gösterilen ilgi de bir hayli fazla. Tüm bu ayrıcalıklı özellikleriyle Snapdragon 660 2017 yılı içerisinde yeni akıllı telefonlarda yer alacak.