sims 1

Sims Geri Dönüyor

Pc oyuncuları arasında dünyada en fazla ilgi gören oyunların başlarında gelen Sims Mobil platformlar için geliştirdiği The Sims Mobile isimli oyunu ile geri geliyor.

EA oyunu Brezilya’da yapılan tanıtım ile resmi olarak duyurdu. Oyun özelinde çok fazla detay verilmese de beklenti The Sims 4’e benzeyeceği yönünde.Oyun oynamanın yanında aynı zamanda bir sosyal platform olmayı amaçlayan oyunda kullanıcılar eski oyunda olduğu gibi istedikleri gibi ev, aile kurabilirken; aynı zamanda diğer oyuncular ile tanışabilmeleri de sağlanacak, tasarım olarak kullanıcıyı özgür bırakacak olan oyunda kullanıcılar kendi tasarımlarını yapabilecekler.

sims

Oyuncular hatırlayacaktır. EA daha önce de Sims’i mobil oyun dünyasına sokmayı denemişti. 2011 yılında, The Sims Freeplay ismi ile iOS da indirilerek oynanabilirken Facebook’da da The Sims Social oyunu yayınlanmıştı. Ancak EA beklediği ilgiyi alamayınca bu sevdadan vazgeçmiş 2013 yılında oyunları durdurmuştu.

Dünya genelinde oyun piyasasının canlanması ve hızla büyümesi üzerine pazardan pay almak için tekrar bu oyunları canlandırdıklarını söyleyebiliriz.