Samsung’tan Katlanabilir Telefon Hamlesi

Samsung’tan Katlanabilir Telefon Hamlesi

Akıllı telefonlar, birçoğumuzun hayatında önemli bir yere sahip. Günümüzde insanlar gerek kişisel amaçlı gerekse iş amaçlı akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefonlar ise sürekli gelişiyor ve her geçen gün farklı özellikler ile önümüze çıkıyor. Akıllı telefonların karşımıza son çıkan şekli ise katlanabilir telefonlar. Koreli kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Samsung, önümüzdeki yıl içerisinde 4 adet katlanabilir telefon piyasaya sürerek, telefon piyasasına farklı bir atılım yapmayı düşünüyor. Bu modellerin ikisinin Galaxy Z Flip ve diğer ikisinin de Galaxy Z Fold olarak isimlendirileceği tahmin ediliyor. Ek olarak, 4 modelin de 5G destekli bir şekilde piyasaya sürüleceği ve Ağustos ayının başlarında seri üretime geçiş yapılacağı tahmin ediliyor. Bu adımın, günümüzde insanların akıllı telefon alışkanlıklarını değiştirebilecek bir hamle olacağı tahmin ediliyor.

Samsung Katlanabilir Telefon

Samsung’un üretmiş olduğu katlanabilir telefon modellerini yakından takip eden kullanıcıların en büyük isteklerinden bir tanesi de telefonların, S Pen desteği ile birlikte sunulması olarak ön plana çıkıyor. Söylentilere göre Samsung, kullanıcılarının bu isteklerine Z Fold 3 modeli ile birlikte cevap verecek. Z Fold 3’ün S Pen desteğine sahip olacağı tahmin ediliyor. Fakat Samsung’un diğer telefonlarında kullanmakta olduğu S Pen ürünleri, katlanabilir telefonlar için yetersiz durumda. Bu sebeple S Pen’in daha sağlam, dayanıklı ve ergonomik bir yapıya sahip bir şekilde kullanıcılara sunulacağı tahmin edilmekte. Samsung’un bu hamleler ile birlikte telefon piyasasında daha güçlü bir hale geleceği ve satış rakamlarını ciddi ölçüde arttıracağı düşünülüyor.

Samsung’tan Katlanabilir Telefon Hamlesi

Döndürülebilir Telefon Modelleri

Konu hakkındaki bir diğer iddia da Samsung’un döndürülebilir telefonlar üzerine de çalışmalar yapacağı yönünde. Bu telefonun ise 2021 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenmekte. Diğer yandan LG’nin de katlanabilir telefonlar üzerine çalışmalar yapması ve bu ürünleri piyasa sürmek için yeni bir marka oluşturması ile birlikte 2021 yılı katlanabilir telefonlar için bir hayli hareketli geçecek gibi duruyor. Katlanabilir telefon modellerinin sayısının artması ve pazarın genişlemesi ile birlikte bu modellerin fiyatlarının da düşeceği, daha çok kullanıcıya ulaşmak adına daha makul fiyatlarla piyasaya sürüleceği bekleniyor.