OLED Ekran 1

Samsung, OLED Siparişleri İçin Apple’ın Ödeme Cezasını Talep Ediyor

Kore’den gelen raporda, Samsung’un Apple’ın OLED panel siparişleri için ceza ödemesi gerektiği yönünde bir talepte bulunduğu bildirildi. Apple, iPhone’ları için geleneksel olarak LCD paneller kullanıyor, ancak 2017’nin dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülen iPhone X ile değişti. Samsung, iPhone’lar için OLED panellerinin tek tedarikçisi konumunda. Ne yazık ki, Apple’ın iPhone satışlarıyla ilgili beklentileri karşılanmadı. Sonuç olarak, Samsung OLED panelleri için yapılan sipariş, kararlaştırıldığından daha düşük.

Samsung ve Apple OLED Anlaşması İmzaladı

Görünüşe göre, Samsung ve Apple minimum OLED siparişlerini gösteren bir anlaşma imzaladılar. Raporlar, Apple’ın 2017’de 50 milyon panellik bir ilk sevkiyat almasını beklediğini belirtti. Samsung daha sonra 2018’e kadar 200 milyon arzı arttırmak için faturalandırıldı. Ne yazık ki, iPhone X’e olan talep Apple’ın beklentilerinin altındaydı tekrar tekrar kesildi. Samsung ekran şimdi Apple’ın minimum sipariş miktarını kaçırdığı için bir ceza ödemesini istiyor.

OLED Ekran

Samsung, Apple’ın OLED panel talebi için yüksek umutlara sahipti, böylece artan talebi karşılamak için Çin’de 2017’de “süper OLED fabrikası” kurmayı planlıyordu. Fabrikanın, şirketin Apple’ın OLED iPhone panellerinin yapıldığı A3 fabrikasından % 30 daha fazla üretim kapasitesine sahip olması gerekiyordu. Fabrikadan en son duyulan, Samsung’un yeni OLED tesisinde yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapmak zorunda kaldığı yönünde. Ancak şirket, Apple’ın talebini karşılamak için A3 tesisine halihazırda bazı yatırımlar yaptı. Bu nedenle, Güney Koreli teknoloji devi Apple’dan yüzlerce milyon dolarlık bir ceza almak istiyor. Apple herhangi bir ceza ödemek istemiyor ancak bunun yerine tablet ve notebook gibi diğer ürünler için OLED panellerini tedarik etmeyi teklif etti. Bunun dostane bir şekilde çözülüp çözülmeyeceğini veya başka bir dava ile sonuçlanacağını görmek için beklemeliyiz.