Samsung Fold 1

Samsung Galaxy Fold’un Üretim Versiyonunu Gösteriyor

Samsung, katlanabilir tablet akıllı telefonu “Fold” un üretim versiyonunu sundu. Samsung Fold 3 Mayıs’tan itibaren 2000 Euro’ya sunulacak.

Samsung, Salı günü katlanabilir tablet akıllı telefonu Galaxy Fold’un kullanıma hazır sürümlerini sundu.

Ana parça, 7,3 inçlik katlanabilir iç ekrandır. Dış tarafta daha küçük bir ekranı vardır. Cihazın iki parçası arasındaki menteşe, Fold’u harici bir ekrana sahip klasik bir akıllı telefon olarak veya 4.2: 3 formatında açılmış üç adede kadar açılmış uygulama penceresiyle birlikte büyük bir tablet olarak açmayı mümkün kılar. Toplamda altı kamera kuruludur. Samsung, yonga setinin gelecekteki 5G şebekelerinde de kullanılmasına izin verdiğini vurguladı.

Samsung Fold

Samsung, seri bir cihaz gösteren ilk üretici olmasına rağmen, rakip Huawei çok geride değil. Katlanabilir Huawei Mate X yaz aylarında piyasaya çıkacak ve 2300 Euro ile daha da pahalıdır.

Pazar Araştırmacıları Potansiyel Görüyor

Yüksek fiyatlara rağmen, Gartner gibi pazar araştırmacıları Galaxy Fold gibi cihazların potansiyelini kesinlikle görüyorlar. Yüksek girdi fiyatları alıcılar başlangıçta yavaşlayacak olsa da, analistler kısıtlıyor. Gartner, 2023’te satılan 30 milyon adetlik bir miktar beklemekte ve bu da Falt cihazlarını premium segmentin yaklaşık yüzde beşini yapacaktır. Orta vadede, Gartner farklı bir form faktörü ile daha fazla katlanabilir akıllı telefon bekliyor. Üreticiler burada daha maceracı olacaktır.