Hizli Sarj 1

Sadece 13 Dakikada 4.000mAh Telefon Bataryayı Şarj Ediyor

Huawei Mate X’in 55 watt’lık hızlı şarj teknolojisinin sadece 30 dakikada% 0’dan% 85’e kadar bir pili doldurması için delice olduğunu düşünülüyordu. Ancak dün Mobil Dünya Kongresi Şangay 2019’da dün tanıtılan 120W’lik bir teknoloji kesinlikle tamamen delice olmadığı gözüktü sadece 13 dakikada 4.000mAh batarya dolmakta. Vivo hızlı şarj ile ilgili detaylar;

Bu teknolojiye Süper FlashCharge 120W adı verildi ve teknoloji zarfını Nex, Nex 2 veya en yeni Apex prototipi gibi telefonlarla doldurmakla tanınan Çinli telefon üreticisi Vivo tarafından üretildi. Vivo özelleştirilmiş bir Tip-C veri kablosu ve 120W seyahat şarj cihazı kullanır. Bu teknoloji aynı pili % 50’ye kadar şarj etmek için sadece beş dakika alıyor.

Hızlı Şarj

Vivo Hızlı Şarj Özelliği

Vivo hızlı şarj, Xiaomi’nin aynı kapasitedeki bir pili 17 dakika içinde tam olarak şarj edebileceğini iddia eden 100W şarj teknolojisini yeniyor. Bununla birlikte, her iki teknoloji de henüz hiçbir ticari üründe uygulanmamıştır. Son zamanlarda, bilim adamları pillerin şarj işlemlerinin daha hızlı bitmesinin sebeplerini keşfettiler, bu nedenle belki de her iki şirket de bu tür teknolojilerin uzun vadeli etkilerini anlamaya çalışıyorlar.

Hızlı Şarj Teknolojisi

En hızlı şarj teknolojisi, Oppo’nun 50W SuperVOOC’ıdır. Huawei, bu yaz katlanabilir Mate X ile 55W şarj etmeyi planladı, ancak bu telefon ertelendi. Karşılaştırma için, Apple’ın USB-PD 29W hızlı şarjı, iPhone XS’in gülünç derecede küçük 2.658 mAh pilini 30 dakika içinde yüzde 50’ye çıkarmaktadır.

Şu anda, Xiaomi veya Vivo’nın hızlı şarjlı pillerin moleküler yapısının uzun vadeli bozulmasını nasıl telafi etmeyi planladığına dair hiçbir teknik detay yoktur. Ayrıca, bu pillerin kapasitelerini önemli ölçüde düşürmeden ne kadar süre kalacağını gösteren hiçbir rakam yoktur.