Randy Pitchford Ekibimizin yuzde doksani Borderlands 3 icin calisiyor

Randy Pitchford: Ekibimizin yüzde doksanı Borderlands 3 için çalışıyor!

Çok uzun zamandır geliştirme çalışmaları devam eden Borderlands 3’ün çıkış tarihi ne zaman? İşte tüm soru ve cevapları.

Take Two çatısı altında Gearbox Software tarafınca geliştirme çalışmaları yapılan Borderlands 3 ilk olarak 2016 yılında kendini göstermişti. Geliştirici ekip üye başkanı Randy Pitchford, serinin yeni oyun üzerinde çalışmalar yaptıklarını onaylamış ve yeni yapımda çok fazla dinamiğin değişeceğini dile getirmişti. Ancak aradan geçen 1 yıla rağmen yeni Borderlands oyunu hakkında ciddi bir gelişme yaşanmış değil.

Çok kısa süre önce San Francisco‘da yaşanan GDC 2017‘de Gearbox Software ekibi yeni oyuna ait bir demo sunmuş ve bu demo maalesef görenlerin beğenisini kazanamamıştı. Borderlands 3 için çıkış tarihi beklenirken yeni bir açıklama kısa süre önce Randy Pitchford‘tan geldi.

Pitchford PAX West‘te yapmış olduğu bir röportajda şu ifadeleri kullandı, ” bütün gücümüzü uzun süredir beklenen oyun için harcamış bulunuyoruz. Ekibimizin yüzde 90’ı veya daha fazla yeni oyun için çalışıyor.” Bu bakımdan Pitchford‘un bahsetmiş olduğu Borderlands 3‘ten başka bir oyun değil.

Bir yandan ise oyuna dair çıkış tarihi henüz açıklanmış değil. Ancak Take Two ve Gearbox Software‘e en yakın kaynaklara göre 2018 yılının ilk bahar ayını işaret etmekte.

Siz yinede 1 ve 1.5 yılı gözden çıkarın. Çünkü herhangi bir aksaklık durumunda oyun 2019 yılına kadar uzayabilir.