Bitcoin madenciliği

Popüler Chrome eklentisi gizlice kripto para madenciliği yapıyor

Bitcoin ve diğer kripto paralar için kullanıcıdan izinsiz olarak madencilik yapan yazılımlara bir yenisi daha eklendi. Chrome kullanıcıları arasında popüler olan Archive Poster’ın gizlice bilgisayarların işlemci gücünden yararlandığı ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

Kripto paraların yaygınlaşması ve değer kazanmasıyla birlikte kripto para madenciliği yapmak için çeşitli yollar geliştirildi. Maalesef bu yöntemlerden birisi de madenciliği gizli olarak yapmak. Bazı web siteleri ve uygulamalar, cihazların işlemci gücünden faydalanarak kendi sunucuları üzerinden kripto para madenciliği yapıyor ve kullanıcılar haberdar olmadan onlar üzerinden gelir elde ediyor. Bu sistemi kullanan uygulamaların arasında popüler bir Chrome eklentisinin de bulunduğu ortaya çıktı.

BleepingComputer tarafından paylaşılan bilgilere göre izinsiz kripto para madenciliği yapan eklentinin adı Archive Poster. Bu eklenti, Tumblr kullanıcılarının diğer blogları yeniden paylaşım yapma işlemlerinde sıklıkla kullanılıyor. Eklenti, yüklü olduğu bilgisayarların işlemci gücünden faydalanarak Monero için madencilik yapıyor.

Archive Poster

Toplamda 105 binden fazla kullanıcıya sahip olan eklenti, kullanıldığı sırada bilgisayar işlemcisinin büyük oranda yavaşlamasına neden oluyor. Güvenlik araştırmacısı Troy Mursch, bu gibi yazılımların yaygınlaşmaya başladığını ve kullanıcıların işlemci faaliyetlerini takip ederek madencilik yapan uygulamaları fark edebildiklerini paylaştı.