PlayStation 5'te Web Tarayıcısı Desteği
PlayStation 5'te Web Tarayıcısı Desteği

PlayStation 5’te Web Tarayıcısı Desteği Bulunmayacak

Sony Interactive Entertainment Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, PlayStation 5’te internet tarayıcısının bulunmayacağınıbelirtti. Nishino, konsol için bir tarayıcı uygulaması geliştirme planlarının da olmadığını ifade etti.

Xbox ve PlayStation gibi oyun konsolları, kullanıcılarına güzel bir oyun deneyimi sunmanın yanında farklı özelliklerini de yerine getirebiliyorlar. Bu konsollar üzerinden Netflix, YouTube ve Twitch gibi platformların uygulamaları kolayca kullanılabiliyor. Tüm bunlara ek olarak bu oyun konsollarında, kullanıcılarının internet sitelerine girmesi ve gezinti yapabilmesi için internet tarayıcısı desteği de bulunuyordu. Geçmiş zaman ekikullandık çünkü Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’te internet tarayıcısı yer almıyor. Üstelik bu üzücü bilgi, üçüncü bir kaynaktan değil direkt olarak bir üst düzey Sony yetkilisinden geldi.

PlayStation 5’te İnternet Tarayıcısı Olmayacak

Japonya’da yayın yapmakta olanWatch Impress’e konuşan Sony Interactive Entertainment Başkan Yardımcısı Hideaki Nishino, PlayStation 5‘te bir web tarayıcı uygulamasının yer almayacağını ifade etti. Nishino, ayrıca internet tarayıcısı geliştirmek gibi ileriye dönük bir planlarının olmadığını da belirtti.

PlayStation 5'te Web Tarayıcısı Desteği Bulunmayacak
PlayStation 5’te Web Tarayıcısı Desteği Bulunmayacak

Sony Interactive yöneticisi, PlayStation 5’e bir internet tarayıcı uygulamasının eklenmesinin oyun konsolu için gereksiz bir uygulama olduğuna inandıklarını belirtti. Nishino, “Şu an için PlayStation 5’e bir web tarayıcısı eklemeyi düşünmüyoruz. Oyun konsollarında bir web tarayıcısına gerek olup olmadığı konusunda şüphelerimizmevcut. Bu yüzden dolayı bekleyip göreceğiz” ifadelerine yer verdi.Sony’nin dışında yine bir Japonya menşelifirma olan Nintendo da Switch oyun konsoluna herhangi bir web tarayıcısıentegre etmemişti. Aslında bu tip el konsolunda dâhili bir web tarayıcı yer alsa da sadece uygulama gerektiren oyunlarda kullanılabilmekte. İnternet tarayıcısı Sony’nin son iki nesil oyun konsollarında yer alan bir özellikti.

PlayStation 5 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

PlayStation 5, Türkiye’de 8.299 TL’lik bir fiyatla 19 Kasım 2020’de satışa çıkacak. Konsolun disk girişi olmayanDigital Editionversiyonu için resmi olarak bir fiyat açıklaması henüz yok. Ayrıca PlayStation Türkiye, bu fiyatın ilerleyen zamanlarda “maliyetlere ve hali hazırdaki mali yükümlülüklere bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini” belirtti.